Американската поп певица Тейлър Суифт получи наградата за поп видео на телевизия MTV за 2015 г. Отличената беше песента й Bad Blood.
Суифт имаше девет номинации, от които спечели четири награди.



Клипът към парчето Blank Space донесе победата на изпълнителката в категориите видео, изпълнено от жена и поп клип.

С наградата за музикално видео, изпълнено от мъж, беше отличен композиторът, изпълнител и диджей Марк Ронсън за Uptown Funk с участието на Бруно Марс.

Скандали, разправии и сълзи белязаха връчването на наградите. Ники Минаж получи музикалната награда за хип-хоп. След като получи отличието си, тя се нахвърли върху ексцентричната Майли Сайръс, наричайки я „кучка” заради нейни изявления в медиите. Бившата тийнейджърска звезда Сайръс пък шокира с безумни тоалети, които смени на няколко пъти по време на церемонията. Традиционно, дамите от шоубизнеса се надпреварваха да се показват в екстравагантни рокли.







Друг тийн идол – Джъстин Бийбър, се разплака по време на изпълнението на песента си “What do you mean”. Или поне така изглеждаше. Бийбър не беше стъпвал на сцената на наградите от 5 години.



Рапърът Кание Уест, който грабна награда за новаторско видео, обяви, че ще се включи в надпреварата за президент на САЩ през 2020 година. „Ще научим децата си, че те трябва да отстояват себе си. Трябва да научим децата си да вярват в себе си. Ако дядо ми беше тук, нямаше да ме остави да се откажа”, заяви съпругът на Ким Кардашиян. „И да, вероятно в този момент сте се досетили, реших през 2020 година да се кандидатирам за президент”, каза той в речта си.



Почти цялата рода Кардашиян се изсипа на шоуто, опитвайки се да открадне вниманието от музикалните звезди. Докато Ким показваше напред-назад бременния си корем, майка й Крис демонстрираше завидна за възрастта си фигура, а сестрите й се чудеха върху какво да акцентират – върху краката или гърдите си.