Присъда от 20 години затвор получи 34-годишният Радослав Йорданов от Перник за зверското умъртвяване на мъж от видинското село Боровица. Наказанието бе произнесено от състав на Окръжния съд във Видин, който призна перничанина за виновен. Това е поредната присъда за Радослав, който многократно е осъждан за различни тежки престъпления.
Обезобразеният труп на 66-годишния Иван Иванов беше открит седмица, след като самотникът издъхнал от зверски побой и мъчения в мазето на къщата си. Жертвата била бита над 3 часа, за да съобщи къде крие парите и златото си.

Вечерта на 15 януари миналата година Радослав решил да извърши грабеж в дома на Иванов, чието име се свързвало с иманярство. Още с отваряне вратата на къщата си жертвата била повалена от удар с дърво. Радослав завързал мъжа с тиксо и го завлякъл в мазето, където го изтезавал часове наред, нанасяйки му множество удари с бокс в главата и тялото. Аутопсията впоследствие установила, че Иванов е издъхнал от черепно-мозъчна травма, вътрешни смазвания на меките тъкани, съдове и нерви, както и масивни кръвоизливи, довели до травматично-хеморагичен шок и последвала смърт.

Изоставяйки потъналата в кръв жертва, Радослав задигнал от къщата няколко златни монети, 500 лв. и мобилен телефон. По време на бягството си, подкрепен от двама свои познати и помагачи, убиецът се отървал от дрехите си, хвърляйки ги в гробището до с. Чупрене. Оттам се настанил в хотел в Сапарева баня, за да отпразнува зверството, преди да продаде заграбеното в столицата.

Присъдата може да бъде обжалвана. /БЛИЦ