Здравето на човека пряко зависи от хранителните продукти, които употребява. Ето пет от тях, които според учените най-често довеждат до възникването на рак.
<strong>1. Тестени продукти</strong><br /> <br /> Особено приготвените от интензивно обработено брашно, което не само е изгубило почти всичките си полезни свойства, но е било подложено и на въздействието на газообразен хлор за избелване. Този газ е летално опасен. Тестените продукти освен това имат висок гликемичен индекс, който повишава захарта в кръвта. От това се затлъстява и расте рискът от рак.<br /> <br /> <strong>2. Алкохол</strong><br /> <br /> Редовната злоупотреба с алкохол предизвиква гарантирано различни здравословни проблеми, влючително диабет, затлъстяване и много видове рак. Учени установиха неотдавна, че жени след менопауза, които пият дори само по една порция алкохол дневно, заболяват от рак на гърдата с 30% по-често в сравнение с тези, които не пият изобщо. Алкохолът е втората по разпространение причина за възникване на тумори след цигарите.<br /> <br /> <a target="_blank" href="https://myclinic.bg/zdravoslovno-hranene/1052-top-5-na-hranite-koito-predizvikvat-rak"><span style="color: rgb(128,0,0)"><strong>Вижте останалите опасни храни на най-полезния здравен сайт myclinic.bg</strong></span></a><br /> <br />