„Убиецът“ на Емил Трифонов-Кембъла – Боян Георгиев, който затри шоумена на 17 март 2007 г., след като шофираният от него „Мерцедес“ се заби в един от стълбовете на булевард „Цариградско шосе“, проговори ексклузивно и за пръв път пред „ШОУ“! За нещастие повод за неговата изповед за фаталния инцидент стана друга трагедия, при това лична и семейна – кончината на неговия племенник. 21-годишният Кирил Стоянчев бе намерен мъртъв, с чувал на главата, в индустриалната зона на ж.к. „Левски Г” в София. Младежът беше в неизвестност от 10 февруари, когато тръгнал на работа и... повече никой не го видял жив.

Два дни близките на Кирил и полицията го издирваха, до момента, в който баща му, по прякор Боксьора, получил смразяващо обаждане по телефона. „Казали му, че го намерили в една постройка, на около 400 метра от блока им. Бил с торба на главата, задушен“, обяснява Боян Георгиев, който е съпруг на лелята на младежа. По думите му, посочената от съдебните медици причина за смъртта е задушаване. „Още не се знае какво точно е станало, казаха, че може да е самоубийство, но се чакат резултатите от изследванията на тялото, за да се разбере точната причина за смъртта“, казва още чичото.

Миналият четвъртък Кирил бил погребан, като в последния му път го изпратили десетки негови близки и приятели. Младежът е бил служител в известна фирма за разнасяне на пратки. За последните му часове се знае малко. Информацията е, че последно е бил на адрес в ж.к. „Дружба“. След това обаче не се прибрал у дома и родителите му подали сигнал за изчезването му в полицията още същата вечер. Започнали издирване. Според хората в квартала младежът бил затворен и саможив, нямал много приятели и било нетипично да не се прибере след работа. Близките му звънели на мобилния му телефон, който бил включен и давал свободно. Именно по клетка на мобилния оператор бил локализиран районът, в който започнало щателно издирване. „Като се обадили на баща му, той тъкмо обикалял с група приятели. Отишъл в постройката и го видял…“, казва още чичото. Все още няма официално заключение какво точно се е случило, но в „Левски“ се ширят различни мълви. Едната от тях е, че

Кирил бил с обезобразено лице

но тя категорично бе отхвърлена от Боян Георгиев. „Няма такова нещо! Но и ние не знаем какво е станало. Факт е, че не дадоха да се направи кремация на тялото“, подчертава Георгиев. Той е на свобода от 2013 година насам, след като излежа ефективно наказание за автомелето, при което загина Кембъла. Трагедията се случва, след като от масата, компанията се мята на мерцедеса, а Боян сяда зад волана. Употребата на алкохол и превишената скорост става причина за фаталния инцидент, отчете съдът. След катастрофата се оказа, че Георгиев е управлявал пиян колата си и е летял с над 130 км/ч, а според алкохолната проба, той е седнал да шофира с 1,9 промила в кръвта.

Съдебната сага се точи няколко години, като делото „пътуваше” из различните съдебни инстанции. Накрая, през 2011 година, магистратите в черни тоги постановиха 2 години затвор за Боян Георгиев и 100 000 кръвнина, които трябва да изплати на близките на загиналия шоумен. „Лежах за нищо, и така… Бяха пил, ама не бях пиян. Три пъти ми връщат делото и ми дават условна. Накрая ме осъдиха да лежа за назидание. В мотивите си ВКС така пише: защото е била неизбежна катастрофата и освен това за назидание”.

Пред „ШОУ“ Георгиев твърди, че

алкохолната му проба е била подменена

„Бях с 1,2 ама ми я смениха. Оперативният ме нагласи с 1,9 промила. Стана нещо, не знам какво, ама тая, полицейската проба, я нямаше“, казва той. И добавя, че от дадените две години, е лежал една година и шест месеца. „Излязох предсрочно след много работа вътре“, обяснява Георгиев. В пандиза той получил официално разрешение да ремонтира автомобили в частен автосервиз, което му осигурило и условно-предсрочното освобождаване. На въпроса на наш репортер как са преминали дните му зад решетките, Боян отговаря: „В затвора как да е… ако си тарикат – оправяш се… В затвора и един ден не е добре, но преглъщаш ги нещата, и така…“.

Боян Георгиев не крие, че му е писнало от журналисти, защото за него се били „изписали всякакви глупости“. „Ами повечето си правите кирия с хората. От тези статии, дето са писани за мен, ми е писнало на ку*а! Защото да си пийнал и да пиян са две различни неща. Имам приятели из страната, звъняха ми да ме осведомяват какво е писано. В някакъв селски вестник писали дори, че съм бил с 4,6 промила алкохол!“, обяснява софиянецът. И добавя, че по време на разследването и на съдебните дела „се разболял от нерви“. „Всичко това много ми повлия – дела, затвор… Стресът беше голям. Имам една операция, сега друга на сърцето. Тежко е, може да умрем от това. Така е, бате, от нерви ми стана всичко, от стрес...“, казва човекът, затрил от глупост Кембъла.

Попитан преживял ли е тежко случилото се с шоумена, и това, че смъртта му е по негова вина, Боян избухва пред „ШОУ“: „Е, ти луд човек ли си да ме питаш такива неща?! Аз побелях, надебелях, правиха ми операция на сърцето, а сега пак ми се налага да ми правят!… Как да не съм го преживял?! Ти котка да сгазиш, го преживяваш… Имах нощни напикавания след катастрофата. Много тежко го изживях!

Ние с Кембъла бяхме съседи, приятели…

Близки познати по-точно, защото приятели няма, човек!“.

Георгиев споделя, че в момента карал на една инвалидна пенсия и нямал пари да изплати 100-те бона кръвнина на близките на Кембъла. Но пък и те не го закачали, защото „от бедния не можеш да вземеш пара“. „С лихвите вече сигурно са станали едно 130 000 лева за плащане. Как да ги плащам, като съм безработен и инвалид?! Имам една инвалидна пенсия от 205 лева. А и сега операция на сърцето трябва да си правя… Аз, ако имам пари, ще ги платя, ама като ги нямам… Нищо нямам! Имах автомобил, ама и него запорираха. Жената работи, да е жива и здрава. Тя ни гледа, а три деца имаме…“, споделя Боян.

Въпреки това обаче, с очевидна ирония, той подмята на репортера ни, че „ако иска някаква съпричастност – може да прати 500 лева“. Неуместните шеги продължават с и с отговора на въпроса толкова ли няма как да си намери някаква работа. „Няма работа, ама събирам тука – кабели, тенекии…“ и веднага след това: „Помагам тука на този-онзи, имам богати приятели, които удрят по едно рамо“.

Георгиев добавя още, че близките на Емил Трифонов не го натискали за парите. „Близките какво да викат - Бог да го прости... Сега, ако ние си пием и ядем с теб, и ти се качваш, нещо става - да не мислиш, че ще те „чешем” за кръвнина? Или пък майка ми ще го прави? Станало!...“, философства по телефона Георгиев и признава, че го прави в компанията на приятели, седнали на по ракийка.


Орлин ФИЛИПОВСКИ