Български фармацевт изготви списък на най-вредните храни, които редовно присъстват на трапезата ни.
<span style="color: rgb(128, 0, 0);"><strong>1. кренвирши<br /> 2. майонеза<br /> 3. безалкохолни и разтворими напитки<br /> 4. бяла захар<br /> 5. чипс/пържени картофи<br /> 6. сланина/свинска мас<br /> 7. маргарин<br /> 8. сладкиши от типа на вафлите и пастите/бързи закуски<br /> 9. пастет<br /> 10. кетчуп</strong></span><br /> <br /> Според Златин Михайлов, ако изключим тези храни от менюто си поне за месец, ще постигнем видим резултат в кондицията и в телесното тегло.&nbsp;Заместителите им се приготвят по-бавно и са една идея по-малко вкусни, но когато става въпрос за здравето ни, това е приемлив компромис, коментира в студиото на &quot;Добро утро, България!&quot; на TV7 проф. Донка Байкова.&nbsp;Тя е оптимист, че в бъдеще ще избираме да ядем по-малко, но по-качествена храна.