Да помогнем на 8-годишния Елвер! Детето живее в страшен недоимък, а е в будна кома, в много тежко състояние, след като е системно недохранвано, призовава в рубриката ни „Вашият сигнал” на сайта Flagman.bg бургазлийката с благородно сърце Галина Андреева.
Момченцето е в хронично вегетативно състояние, в което изпада след операция на злокачествено образувание на главния мозък, състояние след менингоенцефалит, с хидроцефалия, стволова исхемия и с трахеостома. Бил e 6 месеца в болница, но никой не му е обърнал внимание, не са насочили семейството какво да прави. Майка му се опитва до храни, но когато му сложи в устата, всичко излиза през трахеостомата.

„Семейството живее в недоимък и нищета. Четири деца са, Елвер е болен, а другите три дечица скоро ще трябва да тръгнат на училище! НЗОК отказва безплатна рехабилитация на детето и то е в тежко състояние. Започваме кампания за набиране на елементарни консумативи от първа необходимост, за необходимите му лекарства и помощни средства”, пише до редакцията ни Галина.

„Поредна трагедия сполетя семейството днес, бащата на Елвер почина от инсулт, а хората нямат пари дори за погребението му, добавя Андреева.

"Семейството няма средства за елементарните си нужди, живеят в страшен недоимък, а какво да говорим за рехабилитация на детето. Елвер не живее в нормални условия, има нужда от специален матрак, инвалидна количка, консумативи, лекарства

Елвер е в тежко състояние, но се държи. Не му се прави рехабилитация, не живее в условия, пригодени за състоянието му. В момента се изчаква за DMS номер и банковата сметка, но всеки, който желае да помогне на семейството, може да използва куриерска фирма", пише ни Галина Андреева.

Ето адреса на семейството:
гр. Добрич, ул. "Ружа"18,
Нела Ангелова Христова, майката на Елвер - 0893 74 78 35