Вашингтон, САЩ
01 Септ. 2014, 13:55
61286 прочита
0 коментара
Американски журналисти показват, че т.нар meat glue или "лепило за месо" е почти неоткриваемо дори и в лаборатория, но масово се прилага в месарската промишленост. То позволява на месарите да слепват части от месо, правейки да изглеждат като цяла мръвка.
Преди няколко години Европейският парламент забрани т.нар. лепило за месо. Ветото върху говеждия и свинския тромбин - ензим, който се използва в хранителната промишленост за съединяване на отделни части от месо, бе наложено с 370 гласа, само 1 глас повече от необходимото.<br />
<br />
Критиците на добавката изтъкват още, че тя може да заблуди потребителите - производителят може да пусне шунка или филе от слепени отрязъци месо, въпреки че по класическата рецепта продуктите трябва да са само от цяло парче.<br />
<br />
Вижте технологията: <br />
<br />
<br />
<iframe width="510" height="400" frameborder="0" src="//www.youtube.com/embed/hXXrB3rz-xU" allowfullscreen=""></iframe>
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Стихии
Чу се бучене, секциите се разместиха: 2 вторични труса разтърсиха България, удари и в Гърция
29 Март 2024, 10:00
Политика
Борисов с бомбастични разкрития за мераклиите за премиери и шпионската СНИМКА
29 Март 2024, 09:33
Политика
Проф. Киров сензационно: Може да имаме два парламента в мандат, защото...
29 Март 2024, 08:45
0 Коментара: