Из интернет като вълна цунами се разпространяват снимки с голата звезда от „Игрите на глада“ Дженифър Лорънс. Съобщава се, че хакерите са разбили смартфоните или облачните услуги на десетки актриси и модели. Като съдържанието им ще последва скоро съдбата на кадрите с апетитната Лорънс.
Снимките на Лорънс, най-вероятно са откраднати от услугата iCloud, директно свързана със смартфона на актрисата. Снимките за първи път се появиха в анонимния форум 4chan. Потребителят, качил пикантните фотоси, обещава на потребителите да продаде още много други откровени материали срещу биткойни.

Малко след това в мрежата се появи и списък на знаменитостите, чиито интимни снимки са се оказали в ръцете на хакерите. В него фигурират около 100 имена на модели, певици, актриси. Сред тях са Селена Гомес, Кандис Суенопол, Аврил Лавин. хакерите дори твърдят, че разполагат с видео, на което Дженифър прави фелацио. 

Говорителят на Лорънс заяви пред TMZ, че „това е потресаващо нарушение на правото на личен живот. Властите са били уведомени и ще подведат под отговорност всеки, който поства откраднатите снимки на Дженифър Лорънс“.