Пластичният хирург д-р Николай Георгиев е роден на 14 май 1964 г. в Карнобат. Завършва Медицинска академия - София през 1990 г. и до 1994 работи като хирург в Районна болница в Момчилград. От 1995 е в секцията по детска хирургия в МБАЛСМ “Пирогов”. През 1996 г. става асистент в частна клиника в София в областта на пластичната хирургия. През 1998 г. започва самостоятелна практика в Първа частна клиника „Райна Княгиня”, а по-късно и в Медицински център „Сент Тома”. Взема специалност по пластична и реконструктивна хирургия през 2005 г. Член е на Българската Асоциация по пластична, възстановителна и естетична хирургия - BUL.А.P.R.A.S. През 2006 г. създава свой медицински център по пластична хирургия, където практикува и сега. Известният пластичен хирург разказва ексклузивно пред “ШОУ” шокиращи случаи от практиката си и разкри подробности около обира с взлом в клиниката му миналата седмица!
- Д-р Георгиев, разбиха клиниката ви. Какви са загубите?
- Преди 2 години ми се случи същото. Разбиха вратата на клиниката. Блъскаха касата в моя кабинет с един огромен чук, но тя тогава устоя! Не бяха достатъчно добре подготвени! Взеха картини, дреболии... Неприятното беше, че се наложи да слагам решетки на вратата на клиниката.

Този път разбиха бронираните стъкла на кабинета ми към улицата с кирки, с чукове, с лостове! “Козият крак” беше колкото ръката ми! Инструмент, изкован специално за обири! Влезли, изкъртили 150-килограмовата каса заедно с парче от мозайката на пода и я изнесли! Всичко това става в рамките на 3 минути! Такива здрави животни са били! Трима човека, четвъртият е бил в колата.

Клиниката е на първия и втория етаж, нагоре са апартаменти. Били са такива страшни трясъци, че хората са си помислили, че има земетресение! В клиниката имах дежурен персонал и три пациентки, оперирани предишния ден. Стресът за тях също е бил голям!

Видели са двете коли, които са били отвън. Едната е била такси. Отсреща са ги видели, камери също са ги заснели. В 12 часа и 10 през нощта от СОТ ми се обадиха, че са разбили клиниката. Кабинетът ми беше наопаки - бюрото съборено, изпотрошени витрини, всичко беше на земята! С касата реално са ми взели 3000 лв. и 2000 евро и една кредитна карта, заедно с ПИН-кода, с която са дръпнали от банкомат пари.

Те са си мислили, че като съм оборотен пластичен хирург, трябва в касата си да дипля големи пачки! Въобще не е така! Ние работим само “на бяло”! Нищо при нас не става отдолу под масата! 90 процента от плащанията ни се извършват по банков път или с карти, много по-удобно за нас! Ние си имаме и фирма, която идва всеки ден, когато имаме кешово плащане, прибира парите и ги внася по сметките ни. Нашата фирма е регистрирана по ДДС и друг начин не е възможен.

Но може да са си помислили и че

покрай стресовете с банките съм си изтеглил парите и съм ги надиплил в касата

в дюшеците вкъщи!

Къде е парадоксът!? Казвам ви какво е имало в касата. А стъклото на витрината, между двете части на кабинета, което са строшили, струва 28 000 лв.! Във Франция изливано, специално, декоративно оловно стъкло, с кристали! Много повече от парите, които са взели!

Бронираните стъкла ги възстановихме, и те струват повече пари, отколкото са ми взели! Сложихме ги, за да не поставяме решетки, защото ще изглежда като затвор, но сега и това ще направим. Нямаме избор от хайдуци! Някои хора имат такъв начин на мислене - смятат, че могат да приберат твоя труд безнаказано! За съжаление, все повече стават – от най-високите позиции, до най-долу! За тях, да вземеш труда на човек, е напълно естествено! Това е обидното!

- Вие строите втора клиника, какво става с нея?
- Това е рехабилитационен център на “Камбаните”. Отново опираме до мощта на българската бюрокрация! Четирима човека, които са се окопали здраво с властимащи на най-високо ниво, ме рекетират! Искат ми 25 000 евро за 35 кв. м. земя! При положение, че цената на кв. м. на парцелите там в момента варира между 60 и 80 евро! Правете сметка! Няма такава застроена площ!

- Какви са тези хора?
- Това са две жени. Едната дама е и служебно лице, освен, че е моя комшийка на “Камбаните”. При последното съдебно дело, едната си беше дала адрес, че живее в Централна баня, а другата – в градинката на “Кристал”! Но те не са сами. Зад тях има хора, които не живеят от заплатите си, а само от рекет и изнудване! Съдим се с тях! Това може да продължи с години. В момента ми е спрян строежът. А аз строя нещо, което го няма никъде в България. Това е рехабилитационен център за пациентки, които са оперирани от рак на гърдата! За жени, на които са премахнати гърдите, облъчвани са. За да могат те да се възстановяват в този център с апаратура, която съм накупил специално за това. Ще ги подготвяме, за да можем да им направим реконструкция на гърдите, това е един дълъг процес! Вече имаме договори с Ракова болница в София, с болници от Плевен, от Пловдив... Това се прави в клиниката на проф. Веронезе в Милано. Там съм го видял и се опитвам да го създам тук!

35 000 са жените в България с отрязани гърди

Огромна цифра! Но никой не говори за това!

- Бъдещите ви пациентки какви суми ще заплащат?
- Това е частна клиника, но цените при нас ще са в пъти по-ниски, отколкото в Италия. В клиниката на проф. Веронезе реконструкцията на една гърда варира в границите между 25 000 и 90 000 евро! В България реконструкция и на двете гърди, със всички съпътстващи манипулации би струвало между 4000 и 6000 евро. Това искаме да направим. Проблемът е, че корупцията тук не е част от държавата! Тя е самата държава! Всеки на своето ниво го прави! Начин на мислене!

- Приключи ли скандалът с гърмящия силикон? Не се говори вече за него...
- Силиконът никога не е гърмял! Но материалите, които са слагани в него, не са били описани в номенклатурата на импланта... Все едно да ви предлагам чамов материал, а в същото време, да ви слагам елементи от липа! Съдят ги, във Франция вече делото е спечелено и има овъзмездени пациентки. Да се надяваме, че това ще стане и в България и всички тези жени ще си получат компенсациите от застрахователите.

- Казвали сте, че се гордеете с бюста, който сте направили на съпругата си, певицата Елвира Георгиева?
- Аз не се гордея с това, какво съм направил на Елвира! Просто съм щастлив, че съм женен за нея! Тя е един изключително ценен човек! Това, което съм правил за външния вид на Елвира, не е от абсолютно никакво значение! Не гледам професионално на нея! /смях/ На нея гледам единствено и само като на моя съпруга! Външният й вид за нейните години е безупречен. Тя е перфектна за мен! Може втори, трети, пети да не мисли така. Но точно като ръкавичка пасва на мен. Вече 14 години сме заедно и

не бих я заменил за никоя красавица

- Но истина ли е, че непрекъснато правите някакви корекции по нея?
- Въобще не е истина! Единственото, което регулярно тя ползва, е ботокс на чело и на външна част на очичките. Нищо повече! Устните й са си нейни, нищо, освен бюста, не й е пипано!

Елвира беше със същите тези импланти, за които говорихме, защото вярвах в тяхното качество. Но преди години, когато избухна скандалът и се разбра, че е смесван различен силикон вътре, й ги смених.

- Работите заедно с бившия съпруг на Елвира, Владимир Наумов, с когато тя се разведе заради вас! Това рядко се случва!...
- За мен Влади е приятелче за всяко нещо! Той, заедно с приятелката си, държат цялата немедицинска част на клиниката. Това е огромна работа!

За мен той никога не е бил предишният съпруг на Елвира Георгиева. За мен той е изключително ценен човек. Какво си мислят другите хора въобще, ама, въобще не ме интересува! Аз с първата си съпруга също не съм враг. Имаме прекрасна, умна дъщеря от този брак и винаги ще съм благодарен на Лина за този дар, който ми е направила. Винаги ще съм благодарен и на Елвира, че имам благодарение на нея тъща, която е много ценен човек, даже се смеем с жена ми, че тя може да си ходи, но майка й си остава при мен, защото много ме обича и много се грижи за мен! И съответно – аз много я обичам! Не мога да разбера хората, които мразят тъщите си! /смях/ Както, примерно, след 35 години може да не съм най-активният сексуално, да не съм някаква сексуална рапира, но съм сигурен, че Елвира ще ми бъде приятелче и тогава! /смях/

- Защо Елвира скъса с пеенето?
- Нейният глас е уникално специфичен! Такава бленда няма никоя певица!

Не искаше да ходи да пее по кръчми нощем! Аз повече пари харчех за охрана и за шофьор, отколкото се изкарваха тогава по участия... А и тя не зависи вече от нейния бизнес, не е притеснена за пари и има абсолютен избор! Ако реши, мога да й направя звукозаписно студио само за нея. Но няма смисъл. Това беше етап от нейния живот, който много й е дал и много й е взел...

- Да не би да я ревнувате и да я държите вкъщи?
- Не, ако каже, утре може да запише песен! Подкрепям я във всичко.

- А Елвира ревнува ли ви от вашите пациентки?
- Невъзможно е да ме ревнува. Аз никога няма да си позволя лукса да правя каквото и да е с мои пациентки. Ние сме много малка страна. Вероятността да се разчуе, е страшно голяма! Рискувам да си имам проблеми вкъщи, рискувам да си съсипя кариерата! Не бих си го позволил, пък ако ще и Анджелина Джоли да дойде в клиниката! Ще я поканя само заедно с Брад Пит /смях/

- Вие сте “поставил” огромното, твърди се, мъжко достойнство на Азис. Има хора, ваши колеги, които смятат, че това не се е случвало, че е пиар от негова страна…?
- Някои твърдят и че аз съм гей! И такива писания имаше преди известно време! /смях/ Това е просто смешно! Имплантът на Васил беше доставен от Щатите. Струваше около 10 000 долара, но той успя да си го намери по-евтино. Васил е крайно ексцентричен! Всичко, което за обикновените хора е нормално и приемливо, за него трябва да е... 6 пъти по толкова! Искаше пенис, с който да може да ходи на война!

Като на порноактьор!

Според мен той нямаше нужда. Но какво означава според мен?! Никой не може да влезе в душата на Васил, никой не може да влезе в душата на който и да е пациент! Крайно некоректно е някой да решава вместо мен или вместо вас, аз и вие как трябва да се чувстваме и какво трябва да приемаме за хубаво или за лошо… Определено мога да кажа, че такъв огромен имплант, какъвто получи Азис, няма в България! Сега мъжествеността му е 21 сантиметра на дължина, а като цяло пенис като на Азис имат само няколко души в България. 
Сега работим с по-различен тип техника за удължаване и уголемяване на пенис. Използваме мастна тъкан на пациента. Взимаме мазнина, примерно, от корема, за да го удебелим, а го удължаваме, като го освобождаваме от тялото и успяваме да го изтеглим – ефектът е между 2 и 4 см. Но е естествен, без имплант.

- Има ли пластични операции Лили Иванова, какво знаете по въпроса?
- И да има – браво на нея, и да няма – браво на нея! Това е Лили Иванова и изглежда перфектно за годините си!

- Ако вие решите да си направите пластична операция при кого ще отидете?
- Аз съм си правил липосукция на корема в нашата клиника. Направи ми я моят асистент. В петък си правих липосукцията, в понеделник бях на работа.

- Политици идвали ли са при вас?
- И български, и гръцки, и македонски. Никога не бих казал име на човек. Идват и е нормално. Но ще кажа така – познати физиономии от екрана са идвали, лидери на партии – не са. Пък и да са идвали, няма да го кажа...

- Кое е най-абсурдното нещо, което са искали ваши пациенти?
- Идвали са пациенти, които искат 30-сантиметрови пениси!

Това е неестествено! Или идва пациентка и казва: ”Искам носа на Анджелина Джоли!”. Не мога да направя носа на Анджелина Джоли, а нос, който е пропорционален и добре седящ на лицето на дадения пациент!

Не мога от една 60-годишна жена да направя 18-годишен фотомодел! Невъзможно е!

- Коя е най-възрастната ви пациентка?
- Една датчанка на 84 години си сложи бюст за първи път при мен! Срещнала българин на 68 години на някакъв круизен кораб в Норвегия, запознали се, влюбили се... Много добре изглеждаше! Аз й казах: “Добре, на 84 години, това е смела постъпка!”. Тя ми отговори: “За мен няма утре! Аз сега обичам този човек и сега, в момента искам да се чувствам красива, атрактивна и привлекателна! Та ако ще да живея и само още една година!...”. Двамата се държаха за ръка, той остана при нея цяла нощ след операцията! Страхотни сладури!

- Кой е пациентът, чийто драстичен случай никога няма да забравите?
- Това е една македонка от Скопие, която, като започнах да я оперирам, беше 154 кг! Няколко липосукции направихме, изрязахме излишна кожа от корема, от краката, от ръцете... Доста неща! След около 3 години тя беше 60 кг, забременя и роди детенце, което се казва Никола! Смея да се надявам, че го кръсти на мен...

- Това си е било голямо “дялкане”!...
- Дялкане не е точната дума! Някои си мислят, че това е агресивна и груба хирургия. Това не е така! Има, разбира се, тежък физически труд от страна на хирурга. При една липосукция аз губя по няколкостотин грама течност! Боли кръст, гръб, ръка!... За да стане качествена една липосукция, тя продължава най-малко 2 часа. И това е така не само при липосукциите, а и при всяка една друга операция... Идвам в 6 часа на работа и си тръгвам между 5 и 7 вечерта. В нашата клиника

кризата не съществува

Сега е юли и графикът ми е пълен.

- Чувствали ли сте се някога безпомощен като лекар?
- Няма да забравя никога, работех като лекар в Момчилград! Докараха ми едно бебенце на 8-10 месеца, което беше пило супа и се задавило. Влиза голямо количество супа в белия му дроб! Носят ми го 10 минути след инцидента! Мъртво! С часове съм се борил да му правя изкуствено дишане! Все имах чувството, че почва да работи сърчицето му...


Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА