Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
14 март, 18:28

Цветомир Жеков е новият кмет на район „Изгрев” в столицата

Николай Желев няма да седне на кметския стол в “Триадица”
прочитания: | коментари: 3
София, България
Цветомир Жеков бе избран с мнозинство след таен вот за кмет на район „Изгрев”. Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък оттегли доклада си, с който предлага за кмет на район „Триадица” Николай Желев на днешното заседание на Столичния общински съвет, съобщиха от общината. Смяната на районните кметове се наложи след като Фандъкова поиска оставката на кмета на район „Триадица” Стоян Начев заради шофиране в нетрезво състояние и тази на кмета на „Изгрев” заради злоупотреби с определянето на възнагражденията на служители в администрацията на района. По думите на кметицата тя е предложила Желев заради професионалния му опит в Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин и Сметната палата, но е свалила доверието си от него заради появили се в общественото пространство факти, които го дискредитират.

На следващото заседание на Столичния общински съвет, кметът на София ще предложи нов кандидат за кмет на „Триадица”, а до тогава длъжността ще изпълнява един от досегашните заместник-кметове на района. /БЛИЦ
Добави в Facebook