Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
3 февруари, 08:42

“Фейсбук” изригна: Да спасим 200-годишен чинар в София от сеч заради мол!

Граждани се събират в кв. "Павлово"
прочитания: | коментари: 9
София, България
"Моля за съдействие! Не искаме пари!!! Искаме съзнание! Искаме да опазим двестагодишен чинар от посегателството на общинските власти! Чинарът е представител на защитените видове в България”, пишат създателите на група за спасение на дървото. То се намира на ул. „Тодор Каблешков”  до Боянската река, в изоставения двор на бившето предприятие „Пролетарии” – в непосредствена близост до 2-ро СОУ „Емилиян Станев”. Общинската управа е дала разрешение на строителите на бъдещ супермаркет да отрежат двестагодишния чинар, пишат във Фейсбук групата. 

"Хора, моля ви, проявете съзнание и ни помогнете да спрем този произвол. Не бива да позволяваме нашите деца да живеят в бетонна джунгла от молове и супер-маркети, вместо да се наслаждават на красотата на българската природа", продължава призивът.

Сечта е предвидена за тази сутрини граждани вече се събират на мястото, за да спрат "това посегателство върху защитеното със закон дърво, оцеляло 200 години".

Добави в Facebook