Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
29 ноември, 13:00

Подсъдим за убийството на Боби Райнов пред БЛИЦ: Той наръга 2 пъти Трайко!

Боби е мърдал, а екзекуторите са се върнали, за да го довършат, контрира почерненият баща
прочитания: | коментари: 26
София, България
Траян Георгиев и Борислав Илиев
снимки: Александър Мънзов
Траян Георгиев и Борислав Илиев снимки: Александър Мънзов
Трайко Филипов
Трайко Филипов
Единият подсъдим по делото за жестокото убийство на Борислав Райнов – Траян Георгиев, е категоричен, че закланият 25-годишен футболист е посегнал на другия обвиняем – Трайко Филипов. Наръгал го е два пъти в ръката и крака, разказа той единствено за БЛИЦ и допълни, че пострадалият си е извадил медицинско за това.По думите на Траян Боби нападнал Трайко, тъй като е ром. Заварил го на маса в къщата на убийството заедно с Красимир, бащата на приятеля му Християн, и се подразнил от присъствието му. Красимир пък бил повикал госта си, за да му помогне да се защити от вилнеещите наоколо цигански клошари.

След нападението му Трайко с много усилия успял да излезе от къщата и за негов късмет Траян му се притекъл на помощ. “Ние живеем на 200 м от дома на Красимир, затова нашите момчета ги обвиниха”, твърди пък бащата на Трайко – Борислав Илиев. По думите му домакинът бил пиян и затова казвал, че нищо не знае за случилото се.

Той разказа още, че не било вярно твърдението на почерненото семейство Райнови, че синът им не се занимавал с наркотици. “Той предлагаше дрога в района, всички сме го виждали”, oтсече родителят, но не приложи никакви доказателства към думите си.

Според него Боби и друг път е посягал на неговите събратя. Убеден е, че същинският убиец е Славчо Димитров, който в началото на годината се обеси заради угризенията си. Самоубилият се бил представител на племето Айтови, които живеели като клошари наоколо.

“Обвиняват ни заради пари. Нали чухте искат от нас по 100 000 лева, затова е делото”, коментира пък Трайко.

В съдебната зала майката на Боби разказа, че Славчо Димитров е искал да се види с нея. Той изпратил съпругата си при нея да уреди среща, но тя не отишла. Бащата на Боби – Драгомир разказа, че момчето не било издъхнало веднага след побоя. То е мърдало, но екзекуторите му са се върнали да го довършат. И двамата родители твърдят, че футболистът нямал проблеми с ромите, дори давал на бездомните пари. Вечерно време си стоял вкъщи и гледал телевизия. Бил безработен и баща му давал от време на време средства.

Даниела НИКОЛОВА, БЛИЦ
Добави в Facebook