Нашенци стягат кервани към Сръбско за ЧНГ. Те са се прицелили в курорт около eзерото "Власина", който се намира само на 120 км от българската столица по пътя за Сурдулица и Ниш. Там цените са тънки и може да се пуши на воля. Според мълвата във "Вила Бест" всичко било заето от българска група за новогодишната нощ, съобщава в. “Стандарт”.
На 500 м по-надолу по брега се извисява соцхотелът, известен като резиденцията на Тито. От персонала разправят, че навремето турбофолк иконата Цеца Величкович редовно осъмвала тука със своя Аркан. Гласовитата красавица само американска пъстърва си поръчвала. Рибата се отглежда във Власинското езеро, където е раят за рибарите.<br /> <br /> &quot;25 евра е комплект пансион - с пиене, доручак, ручак, вечера&quot;, разясняват от хотелската управа как в цената влизало не само спането, но и закуската, обядът и вечерята. За Нова година щели да пуснат пакети от по три, пет и седем дни, но още не били уточнили цените. &quot;При нас само в стаите не се пуши&quot;, вметва готвачът Марко по повод никотиновата диета у нас. <br /> <br /> Младият сервитьор показва, че зад вратата тип хармоника се крие помещение за 120 места. Вила &quot;Власина&quot; е строена през 50-те години на миналия век за комунистическия вожд на бивша Югославия Йосип Броз Тито. В менюто й днес може да се намери от пиле мляко. Сервитьорът приема евро и български лева, но връща динари. Всичко се закръгля по комшийски нагоре. <br /> <br /> Това обаче не е драматично, защото повечето цени се равняват по лимонадата, която е 150 динара, или около 2,60 лева. Толкова струват шопската салата, картофите, 50 грама крушова, кайсиева, узо. Местната бира също. Чаша вино е два лева, а 50 грама уиски (вносно) - 4. То върви идеално със селски кашкавал за 6.8 лева 200 грама. Култовото мезе &quot;Печеница&quot;, състоящо се от пастърма, врат и джолан, се лови за около 8 лева. <br /> <br /> &quot;Йесте, код нас све йе квалитетно&quot;, не спира да рекламира сръбското готвачът на позападналия соцхотел. За Новата година и агне щяло да се пече. Специалитетът в резиденцията на Тито е полусуров бут, тип прошуто. &quot;Викаме го димена вешалица (пушено месо), без консерванти по тайна рецептра. Ово е класика&quot;, продължава да се хвали майсторът в кухнята. <br /> <br /> Въпреки че като че ли ядат по-качествени продукти, сърбите признават, че България в момента е едни гърди пред тях като стандарт на живот. Но чакат нашенците за новогодишния купон. /БЛИЦ <br /> <br />