Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
13 ноември, 12:54

Собственикът на "Вила Марциана" остава в ареста

прочитания: | коментари: 2
Варна, България
Немският инвеститор Франц Гренцебах, който е собственик на луксозния комплекс "Вила Марциана" в село Падина, остава в ареста. Там той ще дочака делото за екстрадицията си в Германия.Апелативният съд във Варна не уважи жалбата против първоначалния арест на германеца, разследван в родината си за пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери, съобщиха от пресслужбата на съда. И пред втората съдебна инстанция Гренцебах декларира, че желае доброволно да замине за Германия и да съдейства на властите за приключване на следствените действия там.

Миналата седмица Варненският окръжен съд задържа под стража 54-годишния мъж, който от 7 години живее в България и има статут на временно пребиваващ. Бизнесменът беше арестуван във Варна след издаване на европейска заповед за арест от германските власти, които разследват Гренцебах заедно с двама негови съдружници за укрити близо 10 млн. евро.

Освен собственик на "Вила Марциана" 54-годишният германец е управител и на "Българо-южноафриканска търговска камара" със седалище във Варна. Той притежава също суперлуксозната дентална клиника "Дентапрайм" в курорта "Св. св. Константин и Елена".
Добави в Facebook