Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
8 юли, 20:27

Сергей Игнатов: Имаме нови учебници по история

- И аз искам да се вдигнат заплатите на учителите
прочитания: | коментари: 8
София, България
Сергей Игнатов
Сергей Игнатов
Министърът на образованието Сергей Игнатов обяви, че се изготвени нови учебници по история, които ще влязат в употреба през есента.“Учебниците в момента са от 2001 година, а оттогава досега много неща са се променили у нас. Нивото на българското образование не е чак толкова лошо. Всъщност то е на нивото на състоянието в страната, на състоянието на бизнеса”, каза министър Игнатов пред БТВ. Запитан за заплатите на учителите у нас, той каза, че и на него му се иска заплатите на всички в сектора да бъдат увеличени.

По повод промените в средното образование и най-вече приема в математическите гимназии, просветният министър бе категоричен, че министерството не води борба тези училища да бъдат унищожени. “Нещата дори и в новия закон са уточнени”, посочи той.

По отношение на рейтинга на висшите училища, министърът на образованието обяви, че той е напълно реален. “Тази година за първи път се измерва и научният капацитет на университетите”, посочи Игнатов и добави, че по този начин е създаден инструмент най-добрите ВУЗ-ове да бъдат финансирани.

Добави в Facebook