Към задържаните по "Килърите" ще има ново дело за още три поръчкови убийства, включително на Емил Кюлев. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов в Шумен днес.
„В момента делото е за три поръчкови убийства, но след това ще има ново дело за още три поръчкови убийства. Смятам, че ще има и други, които ще излизат. За мен е важно, че след залавянето на тази група поръчкови убийства с такъв профил нямаме“, заяви Цветанов, цитиран от Shum.bg. Той поясни, че една от екзекуциите, за които са събрани доказателства, е именно на банкера Кюлев.

"Когато има безспорни доказателства, всеки трябва да се съобрази с тях и да отчете, че те са достатъчни за съдебен процес“, каза вътрешният министър и подчерта, че всичко е заслуга на колективната работа на МВР и на прокуратурата, като специално похвали окръжния прокурор на Шумен Ася Петрова, която работи по „Килърите“.

„Видяхте каква схема беше и как всичко е започнало с убийството на Емил Кюлев. Всичко започва с договорката, която е възложена на Вълев към Румен Рачев да събере цесията с Кюлева. Петър Лупов – адвокатът, който е с вързан с „Тракия банк“, след това палеж, след това побой и всичко това можеше да бъде предотвратено, ако тези, които в момента дават оценка на МВР, като бившия министър на вътрешните работи, може би нямаше да се стигне до убийството и на Петър Лупов и на Рачев. Но за голямо съжаление имаше някакви обвързаности, които стават ясни в самото дело – Пешо Сумиста навсякъде тиражираше близките си отношения с Гоце, така че това са нещата, които реално са се случвали в държавата. А Емил Кюлев беше също близкият човек на Първанов. Затова искаме да променим президентската институция да я изпълним със съдържание, с почтени хора, които по никакъв начин не участваха в разграбването на страната през тези 20 г. преход“, заяви Цветан Цветанов.

Според него няма българин, който да не следи процеса срещу Килърите, защото той е безспорен успех и знак, че е спряна машина за поръчкови убийства в годините на прехода. /БЛИЦ