13 убийства на делфини бяха регистрирани в последно време, пише в. "Всеки ден". Масовото им убийство по Черноморието било заради месото им, което се продава в елитни ресторанти.
Порцията се поръчвала само от &quot;посветени&quot; гастрономи и струвала 50-100 лева според клиента. Тя не фигурирала в менюто, но баровците трябвало да попитат, за да им предложат ястието. Чужденците пък се нуждаели от препоръка от българин, който гарантира за тях.<br /> <br /> Забранените за улов интелигентни животни, живеещи в Черно море, били три вида, като най-вкусното месо било от афалината. Тя достига до тегло 200 кг и пържолата от нея нямала тлъстини.<br /> <br /> Най-големите любители на вкусното месо били турците, които вярвали, че то е лековито.<br /> <br /> По-старите варненци си спомняли 70-те години, когато в прочутите соцкръчми като &quot;Димят&quot; се предлагало кайзеровано филе от акула.