Запичането на тигана във фурната е нещо ново и странно! Защо се прави? Отговорът е доста лесен! И като го научите, ще започнете да правите същото. Просто и гениално!

В известен смисъл, готвенето е нещо терапевтично и релаксиращо.

Положените усилия винаги създават нещо креативно!

От друга страна, всички ние желаем някои иновации и търсим начини да опростим ежедневните си задължения, включително и тези, които включват приготвяне на вечеря за себе си или за цялото семейство.

Ако обичате да готвите, вероятно използвате чугунен тиган най-малко веднъж месечно! Но понякога от това може да изпитате истинска болка, особено ако се наложи да почистите кухненския си уред след готвене.

За щастие един умен човек е изобретил гениален начин да решите този проблем.

Вместо да хвърляте тигана си, когато според Вас е невъзможно да го използвате повече, следвайте тези съвети… Тиганът ви ще изглежда като нов!

 Ето аккво ще ви трябва:
  • Сол
  • Гъба / твърда четка
  • Чиста суха кърпа / хартиени кърпи за ръце
  • Растително масло

Загрейте фурната до 180 градуса, измийте тигана с топла вода, леко го навлажнете със сапунена вода с помощта на гъба или твърда четка. Можете да използвате сол, за да изтъркате упоритите частици храна.

След това, с помощта на кърпа, подсушете тигана.

Когато изсъхне, нанесете тънък слой растително масло в и извън съда. Направете го с кърпа или хартиени салфетки. След това поставете тигана с главата надолу в центъра на фурната със слой от алуминиево фолио отдолу. Включете фурната за около час.

Защо този човек запича тигана във фурната Отговорът ще ви изненада! Сега аз правя същото!

След един час изключете фурната и оставете тигана да се охлажда.

Това е всичко. Вашият тиган ще блести като нов! Ще бъдете възхитени от резултата. Споделете тези полезни съвети с приятелите си!