Подходящата за пълнене форма на тиквичките дава чудесни възможности за съчетаването на тези нежни зеленчуци с най-различни продукти. В тази рецепта изборът е риба тон, моркови и ароматна целина, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

4 малки тиквички
2 с. л. масло
1 малка главалук, ситно нарязана
1 морков, нарязан на малки кубчета
1 резен целина или 1 стрък селъри, ситно нарязани
2 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
1 консерва риба тон, отцедена
100 гр. настърган кашкавал
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. копър
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.
Тиквичките се срязват наполовина. С малка лъжичка се издълбава вътрешността им и се нарязва на ситно.

2. В загрятото масло се слагат лукът, морковът, вътрешността на тиквичките и целината. Разбъркват се 4-5 мин. с 1 с. л. вода, докато омекнат. Овкусява се със сол и пипер и се разбърква.

3. Когато се изпари течността, се слага брашното, разбърква се и се налива млякото при непрекъснато разбъркване. Когато се сгъсти, се слагат рибата, половината кашкавал, копърът и лимоновият сок и се оптва на вкус.

4. Тиквичките се напълват с рибния пълнеж, поръсват се с останалия кашкавал и се слагат в загрята фурна на 180° С за 20 мин. да се запекат. Трябва да останат леко хрупкави. Поднасят се с резенчета лимон и копър.