Карнавалът във Венеция освен с маски и фриволност е и обилно посипан с многобройни традиционни десерти. Пържените фритоли с ядки и сушени плодове са едни от най-популярните сладки наред с хрупкавите панделки галани, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за около 30 броя
500 гр. брашно
15 гр. прясна мая
2 с. л. захар
1 щипка сол
2 с. л. грапа или коняк
1 с. л. настъргана кора от лимон
2 с. л. стафиди
2 с. л. кедрови ядки
 олио за пържене
 пудра захар за поръсване
за крема:
5 жълтъка
3 с. л. захар на ситни кристали
2 с. л. марсала, порто или друго десертно вино

Начин на приготвяне
1. 
Маята се разтваря с 50 мл хладка вода. Брашното се пресява и се смесва със захарта и солта. Прави се кладенче, в което се сипват разтворената мая, грапата, кората от лимон и около 150 мл хладка вода. Обърква се средно меко тесто. Меси се върху леко набрашнена повърхност, докато спре да лепне. Оставя се да втаса покрито в купа около 1,5 - 2 часа, или докато удвои обема си.

2. Тестото се омесва със стафидите и ядките. Оставя се за почине 10 мин., оформя се на фитили и се нарязва на малки топчета с големина на орех, които отново се оставят да постоят 10 мин.

3. Топчетата се пържат в сгорещено олио на маслена баня, докато се зачервят добре.

4. Жълтъците се смесват със захарта и виното и се слагат на водна баня. Разбъркват се с тел около 6 - 10 мин., докато сместа стане пухкава и се сгъсти. Кремът се сваля от огъня и се разбърква, докато се охлади.

5. Топчиците се пробиват с шило или нож, за да се отвори място за крема. С помощта на шприц или на фунийка от хартия за печене се пълнят и се поръсват обилно с пудра захар.