Ще бъдете изненадани, когато разберете колко лесно се приготвя най-популярния сладкиш с крем в Америка в момента! И ще разберете веднага защо така са полудяли тези американци по него.

Необходими продукти за блат:

– 2 чаши захар
– 4 яйца
– 2 ½ чаши брашно
– 1 чаша мляко
– ¾ чаша олио
– 2 ¼ чаена лъжица бакпулвер
– 1 чаена лъжичка ванилова есенция

Продукти за крема:

– 2 пудинга ванилия, сварени според инструкциите на опаковката

продукти за глазурата:

– 240 грама шоколад
– 1 чаша сметана

Приготвяне:

Разбийте захарта и яйцата с миксер, докато образуват пяна. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, млякото, олиото и ваниловия екстракт.

Разбъркайте с лъжица.
Излейте сместа в правоъгълна тава или огнеупорен съд, който предварително сте намазали с олио или масло. Печете при температура от 175 градуса, около 30-40 минути.
Щом извадите блата от фурната, с дръжката на лъжицата направете дупки по цялата повърхност.

Сварете пудинга съобразно инструкциите на опаковката, оставете да изстине и залейте блата. Оставете да изстине.

За глазурата: Натрошете шоколада и го поставете в огнеупорен съд. Сметаната поставете на котлона да заври, след което излейте шоколада.

Оставете две минути, след което разбъркайте, докато получите течна и гладка глазура. Веднага залейте сладкишът и оставете да изстине.