Из целия Апенински полуостров не се колебаят да комбинират пастата с фасул, нахут и какви ли не други варива. Тази супа е идеален пример за италианската кулинарна решителност, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

2 ч. ч. сварен червен боб
2 л. зеленчуков бульон
1 с. л. зехтин
1 морков, ситно нарязан
3 стръка пресен лук или 1 глава лук, ситно нарязани
4 с. л. целина, ситно нарязана
1 ч. ч. домати от консерва, ситно нарязани
½ ч. ч. дребни макарони или друг вид паста
за соса:
1 връзка магданоз, нарязан
½ връзка джоджен, ситно нарязан
100 мл. extra virgin зехтин Arbequina
50 мл. балсамов оцет
2 скилидки чесън
1 сушена люта чушка, натрошена, по желание
½ ч. л. морска сол


Начин на приготвяне

1. 
Бульонът се слага да заври заедно с морковите, зехтина, целината, лука и доматите. Оставя се на умерен огън 15 мин.

2. Добавят се макароните и бобът. Посолява се на вкус. Оставя се да поври още 10 мин. или докато се свари пастата.

3. Всички продукти за соса се пасират заедно. Супата се сипва в купички и се поднася с лъжица от соса.