Както повечето европейски рецепти и унгарското пиле паприкаш се приготвя по различни начини. Нашето предложение е ароматно, сочно и приятно пикантно, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

1 пиле
4 с. л. брашно
500 мл. пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1 с. л. масло
1 глава лук, ситно нарязана
8 скилидки чесън, цели
2 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
½ ч. ч. черни маслини
8 червени печени чушки, нарязани на ивици
1 ч. ч. консервирани домати или чери домати, срязани наполовина
1 с. л. доматено пюре
за сгъстяване:
200 гр. заквасена сметана
1 скилидка чесън, пресована
4 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 с. л. лимонов сок, по желание

Начин на приготвяне

1. 
Пилето се измива, подсушава се и се разрязва на 8 парчета. Овалва се в брашното.

2. Маслото се загрява със зехтина и парчетата месо леко се сотират от всички страни, докато се зачервят. Изваждат се.

3. В същата мазнина се слагат лукът и скилидките чесън. Разбъркват се 4-5 мин. на умерен огън. Прибавят се двата вида червен пипер, налива се горещият пилешки бульон и се връща месото. Оставя се да се вари на умерен огън около 30 мин.

4. Добавят се доматите, пюрето, маслините и нарязаните печени чушки. Сипва се в тавичка.

5. Смесват се сметаната, чесънът, магданозът и лимоновият сок. Добавят се към месото, разбърква се и се слага във фурната на 190°С за 15 - 20 мин., докато се зачерви добре и сосът се сгъсти.