Необходими продукти:

5-6 броя свински пържоли
2 супени лъжици течен мед
1 чаена лъжичка горчица
сок от половин лимон
10 грама кимион
10 грама черен пипер
1 супена лъжица соев сос
200 грама маскарпоне
1 глава лук
1 маринована червена чушка
1 скилидка чесън
зехтин
сол
 
Начин на приготвяне:

 
В купа смесете меда, горчицата, лимоновия сок, соевия сос, черния пипер и кимиона. Разбъркайте докато съставките се смесят и намажете всяка пържола с получения сос.

Загрейте тиган или плоска скара и изпечете месото и от двете страни.

В тиган сгорещете зехтин и запържете лука и чесъна, нарязани ситно. Прибавете наситнената чушка, разбъркайте, подправете със сол и прибавете маскарпонето. Бъркайте до еднородност и след 2-3 минути свалете от котлона.

Поднесете пържолките, гарнирани с млечния сос и им се насладете.