Руска рецепта за банички с изненадващ пълнеж. Те са много лесни за приготвяне, а и са много подходящи, ако чакате гости, тъй като ще ви трябват едва 30 минути.
Необходими съставки:
-125 грама масло
-150 грама заквасена сметана
-0,5 кг брашно
-300 грама картофи
-300 грама мляко
-4 яйца
 
Начин на приготвяне:

Брашното се пресява през сито, добавят се 250 грама мляко, 2 яйца, 1 супена лъжица масло, 2 супени лъжици заквасена сметана. Замесва се тесто.
Разделете тестото на 20 части и всяка част разточете в кръг с диаметър от 6 см.
Защипете всеки край, като височината му трябва да е 1 см.
Сварете картофите. Направете от тях пюре. Смесете добре 50 грама мляко, 1 супена лъжица масло, 2 яйца и 1 супена лъжица заквасена сметана. Разбъркайте добре.
Сместа от варени картофи поставете във формичките от тесто, намажете стените със сместа от яйца и заквасена сметана. Печете така оформените банички във фурна на 250 градуса до златисто кафяво около 30 минути.
Намажете ги щедро с масло и ги сервирайте горещи.