Салатата “Полянка с гъби” е изключително елегантно и вкусно ястие. С гордост можете да го предложите и поставите на масата, пише zajenata.bg.

Тази салата изглежда много впечатляващо, така че вашите гости ще бъдат очаровани! Трябва да се отбележи, че рецептата може да се усъвършенства чрез добавяне на други ваши любими съставки и по този начин вие можете да вложите творчество като експириментирате разумно.

Салата “Полянка с гъби”Необходими продукти:

 

• 500 грама мариновани гъби (цели)
• 50 грама магданоз
• 200 грама варено месо (свинско или говеждо)
• 200 грама моркови нарязани на тънки лентички
• 200 грама кашкавал
• 200 грама варени картофи
• 100 грама кисели краставички
• 200 грама майонеза


 

Начин на приготвяне:

1. Вземете разглобяема форма за печене или голяма тенджера. Поставете гъбите на дъното на формата, обърнати с
шапчиците си надолу.

Салатата

2. Нарежете на ситно магданоза и го поръсете върху гъбите.

Салатата

3. Нарежете варените картофи на кубчета и ги поставете върха магданоза и гъбите.

Салатата

4. Добре притиснете и оформете първия слой от салатата, след което намажете отгоре с майонеза.

Салатата

5. Ситно нарежете киселите краставички, поставете ги върху картофите и намажете пак с майонеза.

Салатата

6. Нарежете месото на кубчета, сложете го във формата на равномерен слой и намажете с майонеза.

Салатата

7. Следващият слой е от моркови, нарязани на лентички и отново майонеза.

Салатата

8. Настържете кашкавала на ренде и го поръсете отгоре на салатата.

Салатата

9. Поставете завършената салата за 2 часа в хладилник. След това, можете да извадите формата от хладилника и да я обърнете върху поднос или голяма чиния.

Салатата

Наистина си заслужава да отделите известно време за приготвянето тази питателна салата, с която празничната ви маса ще се запомни за дълго от всички гости!