Панирана палачинка може и да звучи странно, но това е една изключително примамлива рецепта, която идва от Самоковско и изпълнява чудесно ролята си да сгрява и засища премръзналите планинци, пише Menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
за палачинките:
1 яйце
6 с. л. брашно
250 мл. газирана вода
½ ч. л. сол
за пълнежа:
50 гр. сирене тип дунавия
30 гр. топено сирене
30 гр. пушено сирене
2 с. л. настърган кашкавал
1 с. л. нарязан магданоз
 черен пипер на вкус
за панировката:
2 с. л. брашно
1 яйце
3 с. л. галета
1 с. л. мак
1 с. л. сусам
 олио за пържене

Начин на приготвяне
1.
Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки.

2. Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета.

3. Пакетчетата се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата от пресни домати.