Много крехки, а отвътре са кухи и изобщо не са мазни.
Необходими продукти
2 яйца
25 гр. прясна мая
600-650 гр. брашно
50 мл вода
50 мл заквасена сметана
100 мл кисело мляко
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка оцет
1/4 ч.л. бакпулвер

Маята не се оставя да втаса, а всички течни съставки се слагат в тавичка, разбъркват се хубаво, а после се добавят разбитите яйца, солта, захарта, бакпулверът и постепенно - брашното, пише зажената.

Замесва се гладко незалепващо тесто, покрива се с фолио и се оставя в хладилник да престои 2 часа. След това се разточва кора, без да се премесва тестото.
Нарязва се на форми по желание.

Подреждат се върху поднос, на който е постлана чиста кърпа. Втасват, докато не се загрее олиото за пържене на умерена температура.

Пържат се така, че страната, която е отгоре, да се изпържи първо, а след това се обръщат и от другата страна. Подреждат се върху хартиени салфетки, за да попият хубаво мазнината.