11 тайни на наденицата
-
Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
-
11 октомври е световният празник на пицата с наденица.
-
Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб.
-
За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.
-
Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.
-
Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
-
Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.
-
Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.
-
Денят, в който се консумират най-много наденици е Събота.
-
18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
-
83% от колбасите са произведени от свинско месо.
Последвайте ни
0 Коментара: