Любовен тост с яйце
2 филии хляб за тостер
1 супена лъжица масло
2 яйца
сол
пипер
ситно нарязани каперси
ситно нарязани пресни билки
Начин на приготвяне:
1. Използвайте средно голяма формичка за бисквити, за да изрежете сърчица от средата на филиите.
2. В достатъчно голям тиган разтопете маслото на средно висока температура. Сложете хляба (и изрязаната сърцевина) в тигана. Запечете го, докато стане златисто кафяв. Обърнете го. Във изрязаната дупка на всяка филия счукайте по едно яйце. Поръсете яйцето с щипка сол и пипер. Намалете температурата още малко до средно ниска. Изчакайте 5-7 минути или докато белтъците изглеждат добре запечени.
3. Накрая сервирайте яйцата с малко каперси и свежи подправки (като магданоз или босилек).
Източник: дама.бг
0 Коментара: