Популярни лица променят имената, а оттам и съдбата си
Още в дълбока древност нумеролози и астролози са открили връзка в това, че всеки човек идва на този свят с името си, а с него и с предварително начертана посока на живота си. Някои хора обаче в определен етап от своето битие решават, че искат да променят съдбата си по една или друга причина и започват първо със смяна на името, с което са станали известни сред приятели, съученици и роднини в детството си. Други пък отказват цял живот да носят име, което им е дадено още на невръстна възраст, без да могат да го приемат или откажат, а сега им напомня за неприятен човек от младостта им и те, вече пълнолетни, бързат да се избавят от неприятния спомен.


Елен Колева била Елена

Преди две-три години младата актриса от Монтана Елен Колева промени името си. 24-годишната днес девойка, която стана известна от филма „Шивачки”, се казвала Елена, но още докато била ученичка в класа й викали – „Елен”. Синеоката красавица още тогава решила, че наистина прилича на „волен, но бодлив елен”. Тя дори усещала, че е чувствителна като горското животно. Харесало й още, че името звучи доста интернационално и е едновременно хем мъжко, но и женско, пък и рядко срещано в България. Едва изкачала да навърши пълнолетие и веднага подала документи за официална промяна на името в личните си документи. Майка й не й се разсърдила, защото също била творческа натура и дори я насърчила, че Елен звучи доста по-интересно и индивидуално като име. Все още обаче докато гледали всяка вечер младата звезда на българското кино на малкия екран във филма „Забранена любов”, нейни познати от родния й град се чудили „защо Елена се прави на интересна с това ново име”.


Недка звучало ретроградно
Красавицата Радост от предаването на Би Ти Ви „Огледала” се казвала преди години Недка Димчева Георгиева, стана ясно от наскоро разпространена до всички медии анонимна информация, явно съставена от неин враг. В „черното досие” бе споменато още, че водещата на дамското предаване била родена в Стара Загора на 2 юни 1975 г., там завършила и средното си образование. Според „информацията” прякорът на стройната днес девойка бил Недка Пухлата. Анонимният разпространител на мълвата твърди, че цялата биография на Радост Драганова била пълна измислица, за да се прикрие голяма част от нейните тъмни страни по време на следването й - специалността „Руска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски” в Пловдив. Описано е, че по онова време тя харесвала мъже тип мутри с дебели портфейли. Водещата обаче прекъснала обучението си по братския език и се върнала за известно време в Стара Загора. Журналистическа проверка показа, че новоизпечената юристка на Столична община наистина се е казвала Недка, но преди 9-10 години е променила името си, защото звучало „доста ретроградно”. Така че – преди да стане Радост, хубавицата наистина се е казвала Недка!


Деса Красова от години е Касиел Ноа Ашер
Актрисата Деса Красова е дъщеря на актрисата Рут Рафаилова и режисьора Красимир Спасов и може би от този творчески тандем произтичат екстравагантните решения в живота й, едно от които е да се преименува в Касиел Ноа Ашер. Дамата приема еврейското име, защото майка й също е еврейка. А в тази религия водещата фигура е родителката. Красова стана известна още през 90-те години, когато игра чисто гола в спектакъла „Дон Жуан в ада”. Актрисата вече има изяви и като сценарист и режисьор и постоянно изненадва с интересните си хрумвания – на киноекрана или пък в театрални постановки. Във форумите я определят като „абсолютно луда, красива и истинска, страхотна”. Обичам много Израел и не ми се ще да се самоунищожава. Там са направили много от една пустиня и сега с тези атентати ми е много мъчно и страшно. В Хайфа живее любимият ми чичо, имам и други близки. Непрекъснато звъня да питам – живи ли сте, здрави ли сте? Но тук в България са детето ми и майка ми, разказва актрисата от еврейски произход. Ексцентричната дама, която играе в Народния театър, от известно време притежава и израелски паспорт, в който е записана с името Касиел Ноа Ашер. Наскоро тя съобщи, че си търси съпруг, който да е обрязан и да може да се бие. Да се оженим с равин, но ако е възможно, все пак да не е забранено с гостите ми да ядат свинско, аз няма да ям, размечтава се актрисата. Докато била в Израел, се опитвала да говори иврит, но с десетина думи на кръст успяла само да си купи нещо за ядене и да пробва да свали някой палестинец. А те са красиви като Господ, твърди Касиел Ноа Ашер. Даже била на ръба да си легне с един 18-годишен, но не се получило, защото по онова време била бременна – само се целували.


Ан Джи ще смени официално името си Ан Джи с рожденно име Ана Георгиева стана по-известна с прякора си /Ann- G/.
Произходът му идва от първото й име и от първата буквичка на фамилията. Красавицата днес дори не си спомня кой пръв я е нарекъл с него. По тази причина тя е решила официално да го впише в личната си карта след време. Певицата, която е по-известна с проявите си като фитнес модел, има много спечелени титли от различни международни фитнес състезания. Сред отличията си миньончето най-много цени това за най-красиво и хармонично тяло. В Калифорния, САЩ, е отличена и в раздел красавица по бикини. Почти никой от нейните познати от последните години обаче не знае пълното й име. Хубавицата, която търси умишлено имидж тип Барби, бе нарочена наскоро за лесбийка и дори бе набедена, че има връзка с Лейди Би.

Живка АНГЕЛОВА