Тоалетът за коктейли – всяка луксозна рокля, е идеален за неформално парти, театър или официална вечеря.
Коктейл-партито се ражда в Америка през 20-те години на миналия век. Тогава най-взискателните почитателки на модата решават, че за този случай им е необходим специален тоалет. Най-напред се появява безформена „дрешка” със средна дължина, откриваща ръцете, врата и краката под коленете. В подобни рокли в началото се осмеляват да се появят пред обществото само младите момичета, водещи бохемски начин на живот, през 30-те години обаче на мода излизат вталените рокли с права пола. С такива се появяват публично и омъжените, и възрастните дами. Появата на нови и нови модели постепенно прави коктейлната рокля невероятно популярна.
На особен успех се радват роклите с ресни, целите обшити с перли. Миниатюрната чантичка тип плик в тон с роклята, обувките и ръкавиците стават неотменна част от екипировката на всяка светска лъвица по онова време. Оттогава роклята за коктейли се настанява трайно в дамския гардероб.
Днес може да се намерят рокли от прекрасни тъкани – коприна, атлаз, шифон и кадифе. Всеки сезон моделите неусетно се променят или се сдобиват с нови детайли. Най-често се променя дължината – тя ту се вдига едва ли не до ханша, ту се спуска почти до глезените.
Впечатлява разнообразието от модели: рокли туники, рокли ризи, рокли халати, рокли с прихлупване от копринено джърси.
Класическата малка черна рокля не губи привлекателността си и е неподвластна на времето. През XXI век тя си остава универсален тоалет за парти. „Тъмнината кара въображението да работи”, смята Едит Пиаф. Рокля с цвета на нощта с дълги ръкави и червен лак на ноктите – това е истински парижки шик. В сива минирокля пък дамата може да изглежда перфектно, ако оживи тоалета си с ярък масивен накит.
Коктейлната рокля с къси ръкави или без ръкави може да се носи през всеки сезон, като се допълва с шал или изискано болеро.
Няма нищо сложно в това, да изглеждате стилно и елегантно. Достатъчно е да следвате основните принципи на избора на рокля.
- Високата талия зрително удължава краката.
- Тъмните цветове правят фигурата по-слаба.
- Никога не се мъчете да влезете в рокля, която ви е малка, дори и да успявате – ще съжалявате за това по време на партито.
- Коктейлна рокля с идеална кройка, великолепни обувки, малка чантичка и голям блестящ пръстен, а може би гривна или обици – това всичко, което ви е нужно, за да блестите!

Актуалните варианти

Червеният цвят е най-важният и на червените пътеки, и на светските приеми.
Етношарките по подобие на източните килими са една от „запазените марки” на сезона.
Много популярна е играта на материите, комбинацията на кожа и коприна или лъскави пайети.
И най-лаконичната по кройка рокля, ушита от дантела, се превръща в съблазнителен бохемски тоалет.

Не изневерявай на индивидуалния стил

Правилно избраната рокля, отговаряща на обстоятелствата и вашия индивидуален стил, придава увереност в себе си и в собствената неотразимост. Звездите умеят да предават това усещане на околните, будейки възхищение.
Стилните жени винаги са разбирали силата на аксесоарите. Разкошните обувки, въздушните шалове, блестящите огърлици и изящните чантички винаги подчертават женствеността на коктейлната рокля и придават на цялостната визия сексуална нотка на съвършенство и обаяние.

Модните бижута:
РЕНЕСАНС НА КЛАСИКАТА


Лъскавите мъниста и блестящите перли с изящен обков привличат погледа. Днес бижутерията в класическите традиции изглежда разкошно като истинските скъпоценности.

Новият винтаж
Спрете избора си на едри бижута в класически стил. Изпитаните от времето форми и съчетания на камъните изглеждат толкова органично, че забравяте, че това е ретро. Всеки такъв накит е самодостатъчен - не изисква „партньор”. За официален случай сложете само пръстен или гривна, или колие. Дългите гердани чудесно подчертават изисканата красота на вечерната рокля, но и могат значително да смекчат прекалената строгост на бялата офисна блуза и сакото.