Евгени Куцаров е категоричен, че ще съди полицаите за смъртта на брат си Пламен.
Той също отрича мистериозно задушилият се арестант да е взимал наркотици, но не знае дали в полицията не са му давали някакви медикаменти. “Пламен нямаше никакви здравословни проблеми. Беше здрав като бик”, твърди брат му. Според Евгени Пламен нямал нищо общо с криминалния свят и не познавал Джиджи. Мистериозно загиналият арестант си вадел хляба не с отвличания и обири, а в строителна фирма, където слагал алуминиеви парапети.
Адвокатът на Пламен Куцаров пък настоява полицаите, конвоирали фатално неговия клиент, също да бъдат подложени на детектор на лъжата.

КОЙ Е КУЦАРА? 

- Намерилият смъртта си след детектора на лъжата в полицейски автомобил Пламен Куцаров не е бил наркоман и не е страдал от епилепсия, заяви приятелката му Виолета Ницова по bTV. Според нея 29-годишният мъж е работил в строителството и изобщо не се е познавал с Джиджи. 

- “Звънна се на вратата, чух как се блъска и някой нахлува в дома ни. Бяха около 15 човека маскирани полицаи. Свалиха го на земята, удряха го, той викаше. Сложиха му белезници и черна качулка на главата, голяма като торба. Обискираха дома ни, но нищо не намериха”, свидетелства Виолета. Когато е трябвало да подпише документа за обиска, Куцаров трудно е говорил, фъфлил е и полицаите са му свалили качулката. Тогава приятелката му е видяла, че бузата и устата му са били подути. После отново са му сложили качулката и двамата в отделни микробуси били откарани в бившата сграда на ГДБОП. Виолета са я затворили сама в една стая, където е останала около 24 часа. Чак на следващия ден сутринта я извикали и й казали, че приятелят й е починал от стрес. “Притесни се и почина”, обяснил полицаят Ангел Димитров на приятелката на Куцаров. 

- Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта на Куцара е остра кислородна недостатъчност. Той е бил с качулка още при задържането му, починал е в полицейския автомобил, където най-вероятно е бил на пода отново с качулка на главата, което е довело до задушаване, смята адвокатът му. По думите на защитника няма нито един нормативен акт, който да разрешава при задържане да се поставят качулки на главата и това е незаконно. Адвокатът предполага, че Куцаров е казал на полицаите, че убитият в “Люлин” Джиджи е съпричастен с отвличането на Цигането. Приятелката на Куцаров обаче е категорична, че той не е познавал хората, с които свързват името му.

МИНИСТЪР МИКОВ ПРИЗНА ЗА ВРЪЗКИ МЕЖДУ ЧЕНГЕТА И БАНДИТИ

“Изтичането на информация и нездравословните връзки между полицаи и лица, които са от другата страна на бариерата, е проблем. Той все още съществува и ние не бива да си затваряме очите пред него”, заяви вътрешният министър Михаил Миков в събота, без да коментира набралата сила версия, че "къртици" от МВР са донесли на големите босове, че задържаният Куцаров ще “пропее” пред полицията.

ГОЛЯМА ЧИСТКА В МВР!

Временно отстранени до приключване на проверката заради инцидента с него са шефът на антимафиотите комисар Петър Владимиров, заместникът му Камен Михов и началникът на сектор "Контратероризъм" комисар Атанас Димитров. Освен тях скоростно пенсиониран е и директорът на дирекция
"Досъдебно производство" старши комисар Деньо Терзийски.

ЗАДЪРЖАХА ТРЕТИ ОТ БАНДАТА!

Валентин Янев, сочен за авер на Пламен Куцаров, е обвинен като съучастник в отвличането на Цигането. Според прокуратурата той е помагал на похитители през ноември м.г., като е шофирал колата с отвлечения и е прибрал парите от откупа.
Янев беше доведен в съда в понеделник следобед. Делото бе при закрити врати, а магистратите решиха той да остане в ареста. Според отлично информирани източници обвинението се крепи на подслушани разговори между Валентин и Пламен.
Янев обаче отклони всякакви журналистически въпроси и не потвърди, че се е познавал с Куцаров.

ОЩЕ ДВАМА ОТ БАНДАТА СЕ ПРЕДАЛИ, ПАЗЯТ ГИ В ТАЙНА

Още двама мъже от бандата, отвлякла Цигането, са се предали в края на миналата седмица, разкриват полицейски източници. Те отишли сами в сградата на бившата ГДОП, придружени от адвокати. Единият от тях е бил разпитан и пуснат, а другият – арестуван за 72 часа. Имената им обаче се пазят в строга тайна, за да не ги сполети съдбата на техните авери.