Жената на цар Киро скрила над 1000 откраднати евро във вагината си.
Царица Костадинка и нейната “болногледачка” Дафинка Илиева са се изходили по голяма нужда пред очите на френски полицаи - доверяват източници на “ШОУ” от Париж. Екскрементният протест бил по повод залавянето на ромките на летище "Орли" на 19 декември, където те джебчийствали.
Преди това 63-годишната царица събира очите на френските ченгета с дантелените си черни прашки. Ексцентричните изцепки на Костадинка и другарката й имали за цел да сринат устоите на френската правораздавателна система, но евробратята не се трогнали. Както е известно, условната тримесечна присъда е произнесена на 22 декември от 13-и състав на съда на 94-ти департамент (Кретей).


От Рашкова и Илиева са иззети значителни суми пари, скрити в сутиените им и на други интимни места. Царица Костадинка била заловена и с току-що открадната чанта. От вагината на ВИП-джебчийката били измъкнати над 1000 евро.
Жената веднага признала престъплението, като заявила, че е клептоманка, която чува гласове и вижда призраци, които я подкокоросват да краде. Царица Костадинка представила на френския съд медицински свидетелства, заверени от пловдивски и варненски психиатри, че е клептоманка. Дафинка Илиева пък се представила като "болногледачка", която „постоянно се опитва да възпрепятства възрастната Костадинка да краде, но никак не й се удава да я спре".
При разпита в полицията и в съда тя обяснила, че е изключително чиста жена. Преобличам се по няколко пъти на ден. "Парфюмирам и мия оня си работа през три часа"- доверила сръчната дама.
Царица Костадинка превърнала задържането от френските ченгета в театър. Мургавелката започнала да се тръшка като обезумяла, от устата й дори излизала пяна. След като получили няколко дози “поздрави на майка”, френските полицаи попитали простичко: "Коя сте вие, госпожо?" "В България аз съм като британската кралица за Англия, чумата да ви тръшне" - отвърнала първата дама на Катуница. Пред французите Дафинка се представила за болногледачка на “аристократката”, която постоянно се опитвала да я възпрепятства да краде. Костадинка гордо заявила, че е клептоманка, че непрекъснато чува гласове, които я подкокоросват да краде, че вижда призраци.
По закон клептоманията не се наказва от съда. Костадинка получава привилегията да е прегледана от най-добрите френски психиатри. Според тях тя симулира клептомания и е напълно психически здрава. След експертизата във френския полицейски участък на секундата пристига адвокатът на царицата, който оспорва решението на психиатрите. Следва ново освидетелствуване. Изводът се повтаря:

Костадинка Рашкова симулира клептомания.

След като чува решението на френския съд, царицата нарича полицаите простаци, лекарите некадърници и разбира се, кълне всичко живо във френския съд. Магистратите, освен че я осъждат, й взимат всичките й пари. Това дава основание на ВИП-джебчийката да заяви, че френските власти я подтикват към кражби, защото нямала средства дори за едно кафе. Царица Костадинка изказала и притесненията си пред съда, че присъдата ще навреди на политическата кариера на сина й Ангел Рашков, който се води лидер на партия “Свободна България”. Яжте ми п...ката” - рекла за довиждане съпругата на ромския монарх на прага на парижката съдебна зала.
Опитните френски полицаи казват, че рядко са срещали такива професионални джебчийки като царицата и Дафинка. Съпругата на Цар Киро е стара познайница в Европа. Тя отдавна върлува със свитата си по летищата на евросъюза. Като всяка уважаваща себе си дама Костадинка често си подарява културно-опознавателни обиколки из стария континент. В програмата й са посещения на най-известните културни забележителности, галерии, музеи, опери, театри. В повечето случаи обаче обиколките на Костадинка се ограничават най-вече из летищата на европейските столици, където тя най-често се “губи” измежду богатите туристи. “Болногледачката” Дафинка Илиева – стройна, русокоса циганка кардарашка, шашнала полицаите с невероятния си талант да се пули с едното око наляво, с другото надясно, и все към небрежно провесени чанти и стърчащи от джобовете портмонета на забързаните туристи.
Първородният син на Костадинка –

Ангел Рашков, вече е бил арестуван в Лондон за кражби.

Петима роднини на цар Киро бяха арестувани през май 2006 г. по различни обвинения, включително и за търговия с деца, извършени на територията на Италия. Те бяха екстрадирани на Апенините, за да излежат присъдите си.
Възходите и паденията на Рашкови тръгват от стар султански род на циганския тартор Цар Гого, наричан още Алтън Гого. Кирил Рашков е най-малкото от 8-те му деца. Той обаче е най-силен и предприемчив измежду братята си и затова Цар Гого предава богатството си на него.
Цар Киро е роден в пловдивската махала Столипиново, коята сега е най-голямото циганско гето в Европа. На 8 години среща бъдещата си съпруга Костадинка. Тя е от Северна България. Родителите й я обучават на специални джебчийски иширети. Киро и Костадинка започват да въртят любов на 12 години. Година по-късно сключват брак в село Катуница, където са и днешните палати на Рашкови.
По соцвреме Цар Киро е обявен от народната милиция за враг на народа, защото притежава злато и валута. В дома му се слуша радио “Свободна Европа”, чете се Библията. Затова е и пратен на лагер в Белене.
Смяната на режима след 10 ноември е летящ старт за Кирил Рашков. Той регистрира първата си фирма за алкохол “Цар Гого”. Вдига завод край Катуница, прави спирт и уиски, с които залива цяла България. Скоро се разбира, че е най-крупният производител на фалшив алкохол. Цар Киро е арестуван за незаконно производство на спиртни напитки. Санкциите го принуждават да построи пречиствателни съоръжения и да инвестира в нови производствени линии за бутилиране.
Той е задържан по обвинение, че е поръчал взривно устройство пред редакцията на в. “Труд”. Следват множество скандали около ромската фамилия. Принц Ангел излиза от английския затвор, където е лежал за кражби. Баща му Киро е разобличен във вдигане на незаконен хотел в Пловдив. На няколко пъти ВиК копае пред дома му, за да спре водоподаването за неплатени сметки. Цар Киро е обявен за най-големия длъжник на дружеството. Последният му дълг към ВиК е в размер на 6000 лв.
През 1998 г. Рашков основава партия “Свободна България” с идеята да вкара 30 депутата в парламента. Удря на камък, защото според думите му “ромите са мързеливи”.
Преди време

съпругата на най-малкия му внук Геновева се обеси,

защото не можела да се впише в бизнеса с джебчийството. През лятото на миналата година от рак си отиде синът на цар Киро – Иван Рашков. Той се славеше с най-прагматично и напредничаво мислене във фамилията. Само за него Цар Киро направи изключение - Иван имаше възможност сам да си избере съпруга. Другите наследници се женят според разпорежданията на баща си Кирил Рашков. Принц Иван държеше да изучава децата си. Приживе той се противопоставяше на нетърпимостта и острия тон на Цар Киро спрямо медиите.
Диагнозата на Иван шокира царица Костадинка и тя буквално се хвърли във водите на Гребния канал в Пловдив. Самоубийцата беше спасена като по чудо от случайно минаващ гражданин.

Ивайло АТАНАСОВ