Социалната министърка Емилия Масларова посрещна Коледа на плажа в Куба.
Шефката на всички бедни българи и съпругът й са платили най-малко 11 хил. лв. за екзотичната си ваканция в петзвездни хотели. Заедно с Масларова в Куба са били заместник-министърът Димитров, други подчинени и приятели, съобщи агенция Блиц. Откъде ли спестиха толкова парички в тази криза.
В продължение на осем дни социалната министърка и нейните сподвижници се къпаха в морскосини басейни, опитваха екзотични коктейли, хапваха отбрани деликатеси, обикаляха до премаляване исторически забележителности в страната на Фидел Кастро.
“Като останаха парички от 5-те хиляди пенсионери, дето щяха да ходят на море, какво да ги прави женицата? Нали това е смисълът на социалистическите им мероприятия?”, коментираха възмутени пенсионери в навечерието на 2009 г. Истината е, че един от нашумелите скандали през изтеклата година бе свързан с държавните поръчки за над 18 млн. лева, минали през фирмата на съпруга на Масларова в Стара Загора. Запитана от “Над 55” няма ли конфликт на интереси, социалната министърка попита: “Какво, роднините ми безработни ли да стоят?”. По-късно за подсигуряването на законово удобство за бизнеса на властимащите депутатите гласуваха поправка, която гласи, че когато членовете на семействата живеят разделени, няма конфликт на интереси.
Иначе повечето от колегите на Емилия Масларова от Министерския съвет предпочетоха домашния уют за изкарване на празниците пред екзотичните екскурзии. Никой от министрите не пътува извън страната за Коледа и Нова година.