Поразяващата уста на БСП, както наричат депутатката Татяна Дончева, с потрес отрече клюката, че е имала интимна афера с бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и краят й станал основна причина за техните разногласия.
"Мразя да ми приписват грозни и глупави любовници", в типично неин стил се изцепи Желязната лейди в интервю за "MAX". От нейните откровения става ясно, че в романтичните си връзки Дончева е избирала много неправилни хора, но Петков не е сред тях. "Който е трябвало да бъде в спалнята ми, е бил, който не е трябвало - не е бил", философски отсича една от най-видните моми в партията-столетница. "Това, че съм избирала много неправилни хора, не ми е драма. Каквото има да става, ще става." Никога в петдесетгодишния си живот Татяна не е била близо до решителната житейска стъпка брак, макар че обичала да се придържа към правила, които не скандализират обществото. За себе си била сигурна, че не била жена-лепка и мъжете нямали нужда да й пробутват опашати лъжи или пък да излизат за хляб и да не се връщат повече. "Освен това не искам обяснения от мъжете. Само по косвени белези мога да си правя изводи и да разбера един човек дистанцира ли се, приближава ли се. Дали е страстна жена? Дончева не отговаря директно на този въпрос, но определя себе си като интересна и загадъчна. Предпочита и да не описва прочутата си спалня, за тишината в която се носят легенди. "Не е нужно да се уточнява как е вътре", ядосва се Дончева, но не се свени да уточни, че и официално и неофициално в момента е сама, без мъж до себе си.

Пороците на Дончева

Трудно е да се каже дали червената депутатка изобщо има някакви пороци. С мъже в момента явно не се занимава. Нощният живот изобщо не се вписвал в разбиранията й и тя дори не желае да коментира тази тема. "Пия по малко бира и много малко от другите алкохоли", признава видната юристка. Наркотици не била опитвала и дори цигара в живота си не била запалвала. Обвиняват я в агресивно многословие, заради което дори я нарекоха Поразяваща уста. "Не обръщам внимание на тези приказки. Точният израз означава бърза и находчива мисъл", твърди депутатката. Тя отрича да е министър в сянка и дори се хвали, че след свалянето на Румен Петков дори по-рядко ходи в МВР. Клюките, че Дончева министерства във вътрешното ведомство, ги разнасял лично Петков, който много се вбесявал, че "Мишо", както Татяна нарича новия шеф на ведомството, е министър.

"Нямам хотел в Трявна", кълне се червената депутатка

Най-много Татяна Дончева се ядосва, когато за пореден път трябва да обяснява, че не притежава хотел в Трявна, както пишат жълтите издания. Личното й състояние било пригледно отразено в данъчната й декларация и всеки можел да го види в Сметната палата. "Имам едно жилище в София и един автомобил. За апартамента съм теглила банков кредит за 20 години напред", обяснява Татяна пред светския журналист Мон Дьо. Повечето си доходи юристката харчела по пътувания, затова сега се чувствала богата на спомени и приятели. "Ако сега свърши животът, има какво да си спомням. " Юристката не се блазни от луксозни бижута и маркови дрехи. За нея била странно, че някои жени разбират лукса като това да си сложиш диамантче на носа. "Удобен живот, достатъчно материално осигурен, който да ти помогне да се занимаваш с това, което искаш" - това е представата на депутатката за благосъстояние.

"Бойко Борисов няма капацитет да решава държавни въпроси", твърди "бултериерът на БСП"

Някогашната надпревара за кметското кресло за София явно трайно е вледенила отношенията между Бойко Борисов и неуспялата му съперница от БСП Татяна Дончева. Депутатката се ядосва дори от въпроса какво точно не харесва в Бойко. "Не знам защо само с това харесване се занимавате. Едва ли не го разбирате все едно ще ставаме гаджета. Той не е мой тип и аз не съм негов. Няма как да стане." Според Дончева победата на Бойко над нея е била само на онзи турнир - надпреварата за градоначалник. За другия още нищо не се знае. "Бултериерът на БСП", както понякога също наричат адвокатката, не храни излишни илюзии, че лидерът на ГЕРБ ще стане успешен премиер на следващите избори. "Ще стане ясно, че Бойко няма капацитет да решава държавни проблеми... След време ще го намразят по същия начин, по който сега го харесват."


Скандалът с инвалидната количка в парламента

Липсата на лични скандали в живота на Татяна Дончева кара медиите още повече да я следят под лупа и да коментират всеки неин жест. Като класически пример да си изсмучеш сюжет от пръстите Дончева определя скандала с инвалидната количка на нейна колежка в парламента. Преди време журналистите обвиниха Желязната лейди на БСП в цинизъм и арогантност, тъй като в парламента тя си закачила дамската чанта на инвалидната количка на своята колежка от НДСВ Деница Димитрова. "Ние с Дени сме приятелки и нейната асистентка си държи на инвалидната количка собствената си чанта. Това не е неуважение към нея. В това няма топсюжет", възмущава се Дончева.