Братът на популярния тв-водещ проф. Юлиан Вучков - Михаил Петров, не го покани на юбилея си, с който чества 35 години на сцената на Народния театър.
"Не поддържам контакт с него", лаконично коментира актьорът и с това съживи отново клюките за омразата, която питаят един към друг от време оно. Професорът също не остана длъжен и дори не изпрати поздравителна картичка на своя полубрат по майчина линия.

Според запознати Михаил Петров никога нямало да прости на брат си, че в мемоарната си книга е коментирал по скандален начин техния семеен живот. В нея Юлиан Вучков посвещава много горчиви редове на втория съпруг на майка си – Любен Петров, който е баща на Михаил. Според водещия на тв-предаването “Времена и нрави” той трябвало да дундурка малкия си брат, който бил много буйно дете, и ако не се справел със задълженията си на “бавачка”,

следвало сурово наказание.

В книгата си той разкрива още, че вторият му баща пускал в действие “касапския си юмрук” с повод и без повод. За капак родителите му го дали в пансион в Копривщица, за да не тежи на бюджета им, като цялото им внимание било насочено към родения през 1948 г. Михаил. Не се радвали на успехите на Юлиан в училище, а по-късно и във ВИТИЗ, и постоянно го иронизирали. Отказали му издръжка като студент и той мизерствал с оскъдната си стипендия.

“Не наследих от тях дори една супена лъжица”,

припомня си с болка професорът – тв-звезда.

"Една от причините да не се оженя са лоши спомени от двата брака на моята майка. И двамата й съпрузи, това включва баща ми, бяха отвратителни хора. Те се държаха безобразно с мен. Винаги съм се ужасявал, че ако се разведа, децата ми могат да стигнат до моето тежко положение", откровеничи Юлиан Вучков. Той цитира случаи, в които вторият мъж на майка му напълно незаслужено издевателствал над него.„Удари ме много жестоко, когато отидох на абитуриентския си бал. Той ми беше забранил да ходя, защото с майка ми имаха представление - те бяха актьори и аз трябваше да гледам по-малкия си брат. Аз обаче го заведох у съседите. Когато се върнах, вторият ми баща стана от леглото и ми завъртя един шамар. Чудовище! И много жалък артист много слаб, безвкусен, лигав, отвратителен!"

По думите на Вучков майка му била „голяма егоистка", която обичала само втория си син Михаил.

„Той е като баща си - жесток егоист, непоклатим.

Цял живот ме мрази, защото аз още открай време си бях популярен”, казва професорът.
След подобно изваждане на всички "скелети от гардероба" на скандалната фамилия на Юлиан Вучков, вече не е чудно, че с брат си Михаил нито се виждат, нито се чуват, а когато се срещат на улицата, дори не се поздравяват.