ПРИ СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ ЯЖТЕ ЧЕСТО И ПО МАЛКО
Приготвяйте храната на пара, варена или печена. Температурата на храната трябва да е от 15 до 60-65 градуса. Ритъмът на хранене - да е на малки порции, 4-6 пъти на ден.
Светослав Иванов, Варна
Храната ви трябва да е с повишено съдържание на белтъчини, нормално количество мазнини, сложни въглехидрати и ограничаване на бързоусвоимите от организма въглехидрати. Съотношение в менюто: белтъчини (вкл. и животински) 85-90 г, мазнини (вкл. и растителни) - 70-80 г, въглехидрати (вкл. моно- и дизахариди) - 300-350 г. Трябва да ограничите солта (6-8 г на ден), химичните и механичните дразнители на стомаха и жлъчните пътища.
Последвайте ни
0 Коментара: