"Жена ми е бутнала една саксия, докато е чистила на терасата”, твърди Кременлиев
В ранния понеделнишки следобед крясъци на жена огласят ул. "Топли дол" в столичния квартал "Борово". Служителки от наскоро открития магазин за текстил и спално бельо на фирма "КА-ТЕ" излизат и виждат, че на балкона на третия етаж в срещуположната на тях кооперация номер 11 изпаднала в истерия жена и момче на видима възраст около 7-8 години, което се раздира от плач и бяга от майка си. Това са съпругата на Емил Кременлиев – Таня, и малкият му син Никола!

Жената хваща момчето и го вдига във въздуха на ръце, като продължава да крещи: "Ще ти хвърля детето, бе! Ще те направя за смях пред журналистите!" Не е забелязана да държи джиесем или телефонна слушалка, което предполага човекът, за когото са предназначени заплашителните реплики (най-вероятно самият Кременлиев), се е намирал вътре в апартамента. Той обаче не се показва на балкона, когато Таня наистина вдига детето във въздуха, но от вътрешната страна на перилата на балкона. После започва да хвърля саксии, които се разбиват на парчета пред входа на кооперацията. Последвали ги и две стъклени чаши. Всички хвърлени предмети били "гарнирани" от крясъците:

"И детето ти ще хвърля!"

За това свидетелства момиче от персонала на гореспоменатия магазин, с което разговаря репортерът на "ШОУ". Продавачката е първият свидетел и именно тя се обажда на полицията - според паметта на джиесем-апарата й това е станало точно в 12:42. Не след дълго на мястото става гъмжило от полицейски коли. По свидетелски показания на други очевидци полицаите влизат в кооперацията, но дълго време не са били пуснати да влязат в апартамента. Когато на местопроизшествието пристигна и екипът на "ШОУ", прозорците на жилището вече бяха плътно затворени, а долу във входа на кооперацията стояха на пост двама униформени полицаи, които обясниха на нашите репортери, че става дума за битова свада.

Към 16 ч. на мястото пристигна и линейка.

Докторът влезе в кооперацията и я напусна сам точно в 16:07. На улицата пред входа се виждаха пръстта и отломките от хвърлените от Таня Кременлиева саксии. Както и стъкла от чашите, за които свидетелства момичето от магазина. Случаен минувач видя самотното цвете, изпаднало от саксията и... си го взе за вкъщи.



Емил Кременлиев: ОТНОШЕНИЯТА СЪС СЪПРУГАТА МИ СА НОРМАЛНИ

Запитан от репортер на агенция "Блиц" какво точно се е случило, Емил Кременлиев дава съвсем друга версия: “Съпругата ми Таня е бутнала една саксия, докато е чистила на терасата. Саксията е паднала върху автомобил, намиращ се под нашата кооперация. Доколкото разбрах, той е пострадал и това е предизвикало скандала. Скандал наистина е имало между съпругата ми и въпросния собственик на автомобила. Нещата обаче вече се успокоиха."

Според Кременлиев жена му му се обадила и той се прибрал вкъщи едва след скандала. В допълнение той направил пред "Блиц" и следния коментар: "Според очевидци съпругата ми е заявила, че ще изхвърли детето?! Как да изхвърли големия ми син Георги, който е на 16 години и вече е голям мъж. А освен това в момента е на тренировка със "Славия". Малкият ми син - 8-годишният Никола, пък се намира при майка ми. Отношенията със съпругата ми са нормални. Казвам това, защото съм убеден, че веднага ще се появят слухове на някакъв разрив между нас двамата."


Очевидци: ЖЕНАТА БЕШЕ ОБЕЗУМЯЛА, ДЕТЕТО КРЕЩЕШЕ И ПЛАЧЕШЕ!

Служителки от магазина на "КА-ТЕ" обаче свидетелстват пред екипа на “ШОУ”:
"Не можах да понеса гледката! Жената беше обезумяла. Дори и да има някакви противоречия с някого, защо ще се държи така с детето?! То крещеше - страхуваше се от нея и плачеше. Видяхме всичко с очите си - както виждате, ние сме една голяма витрина с поглед към терасата им. Заради детето се обадих в полицията!"
Друга служителка: "Отскоро сме тук, но и друг път сме чували такива писъци на дете. Мисля, че и друг път го е била това дете майката..."


Досие:
Емил Кременлиев е от легендарното поколение, направило фурор на Световното в САЩ през 94-а година. В момента 39-годишният ексфутболист е президент на аматьорския футболен клуб "Казичене". Има и частен бизнес, както и съпругата му Таня, която е управител на фирма. През 2007-а бившият футболист на "Левски", ЦСКА и националния отбор отиде на балотаж като кандидат-кмет на една от столичните общини - "Панчарево". Кременлиев е роден в София и е почетен гражданин на столицата.



ИМА 4 ПУШКИ

За Емил Кременлиев се знае, че обича лова и има ценни ловни трофеи. Разполага с 4 ловни пушки и всякакви авджийски снаряжения, които обаче не държи в семейното жилище, а в дома на майка си.
За второто дете – Никола считали, че ще бъде момиче и затова детската стая в стария им апартамент била приготвена изцяло в розово – с розов сатен. Както предишният, така и сегашният апартамент, който е по-голям - разгърнат на 150 кв. м площ, са луксозно обзаведени.
Кременлиев неведнъж споделя в интервюта, че поставя на първо място семейството, не футбола, ако трябва да избира между тях.
Бил луд по децата си.
Другата страст на футболиста са бързите скорости. По тази повод името на Кременлиев излиза в интернет по време на усилените коментари за провинението на Стависки. В блога на Иво Мирчев четем: "Преди седмица по подобен начин /на Стависки/ ме засече Емил Кременлиев. Направи го два пъти, навлизайки в насрещното платно, а след това караше с над 140-150 км по бул. "Цариградско шосе", след като за малко не предизвика катастрофа между мен и него. Преминаването на червен светофар, 10 секунди преди да светне жълтото, не го смятам, защото не успя да убие никой!..."

Екстремна личност ли е героят от световното в САЩ 94-та, или кротък домошар и любящ баща, е въпрос, който едва ли касае някого. Както се казва, битови скандали стават и в най-добрите семейства. И все пак е любопитна фразата, дочута от свидетелката:"Ще те направя за смях на журналистите!" Защо, в това е въпросът! Само за лична драма ли става въпрос, или за нещо друго, което стои зад "случайно падналата" от балкона саксия...

Репортаж на Еми МАРИЯНСКА