Да си модел не е достойна професия за един мъж, твърди младият секссимвол на бг-киното
Ники Илиев е син на известния български режисьор Бойко Илиев. Направи шеметна кариера като манекен на "Ексграунд", но стана по-известен с романтичната си връзка със спринтьорката Ивет Лалова. Завършил е кино и телевизионна режисура, играе в "Сълза и смях". В момента се снима в сапунката на НТВ "Забранена любов" заедно с друго бивше гадже на Ивет - Еди Казасян. Скоро пресата гръмна, че си е позволил да каже за бившата си любима, че е мускулеста като мъж e твърде космата. Говори се още, че по време на последния му ангажимент - сериала за Нова, между него и младата актриса Елен Колева прехвърчали искри не само на сцената.

-Предполагам, че ти е писнало да говориш за връзката ти със спринтьорката Ивет Лалова, но все пак вие бяхте една от най-обсъжданите в медиите двойки. Предричаха ви дори сватба. Защо се разделихте?
- За Ивет не искам да коментирам нищо, не съм го и правил, въпреки че публикуваха някакви мои „цитати” относно външния й вид, които никога не съм казвал.

-Някои вестници писаха, че си казал, че е мускулеста и сексът с нея е като с мъж...

-Това са лъжи. Ивет е затворена страница! В момента се чувствам по-щастлив от всякога.
 
- Наричат те секссимвол. Това, че си красавец, не ти ли пречи в отношенията с жените? Не те ли възприемат като трофей?
- В отношенията си с жените съм такъв, какъвто съм, не влизам роли или подобни глупости. Аз съм си аз. Пък и на снимките не обичам да ми слагат грим или да ги обработват след това, така че реалността е почти същата.

- Май ти е писнало от ролята на красавец?
- Тази роля ми писна много отдавна, но човек трябва да има реална преценка за себе си и
да използва това, което има като даденост.
Така че в момента на тази основа се опитвам да градя останалото. Проблемът е, че хората все още са малко предубедени, когато става въпрос да играя в театъра или да режисирам нещо. Тези предразсъдъци трудно се разбиват, но аз не мисля да се отказвам.

-Дълги години беше топмодел. Отказал си се от модните ангажименти - защо?
- Отказах се от модата преди около 4 години, но хората продължават да ме свързват с това. Винаги съм смятал тази работа за нещо между другото. Не мисля, че е достойна професия за един мъж.

- Заради баща си ли се увлече по актьорската работа или си имаш някакъв свой импулс?
- Станах актьор най-вече за да мога на сцената и пред камерата да изразявам тези емоции и чувства, които в живота ми е трудно да показвам. Винаги съм бил затворен човек и рядко показвам това, което е вътре в мен, нещо като невидима преграда. Така емоциите се натрупват вътре в мен и за радост актьорството ми помогна показвам душата си пред хората. Това е идеалният катализатор за мен. Иначе баща ми наистина имаше сериозна роля в този мой избор, макар и без дори да сме говорили за това.

- Не ти ли е трудно да работиш с баща си? Не се ли отнася с теб като с дете?

- Често ме питат за работата с баща ми и пак ще кажа, че е най-приятно и полезно да работиш с наистина близък човек, защото винаги можеш да разчиташ на него и когато имате успехи, радостта е двойна.

- Не се знае нищо за майка ти - тя остава във вашата сянка - разкажи ми нещо за нея.
- Майка ми е дерматолог и явно е много добра в професията си, защото всички искат да се преглеждат при нея. Понякога даже си мисля, че ние с баща ми с в нейната сянка, а не обратното.

- Имаш вкус към лукса - живееш в мезонет с бутиков интериор - кое е най-важното за теб в един дом?
- Най-важното за един дом е да е удобен.

- Знам за увлечението ти по марковите вина - колекционер ли си?

- Не знам това за вината откъде си го чула, но не е вярно, нищо не разбирам от вина и почти не ги пия. От време на време го карам по руски, като пия водка, но рядко.

- Какво те пали по кикбокса?
- От дете обичам да спортувам, футбол, ски, плуване. Преди година и половина прещраках и се запалих по кикбокса и от тогава тренирам често. Препоръчвам го на всеки, натоварва се цялото тяло, ставаш по координиран и най-вече си изливаш гнева по най-добрия начин. Скоро може ще участвам в нещо като спаринг-турнир в спортен комплекс „Славия”.

- Имал си ангажименти и с руски филмови компании. Как се работи с руснаци?
- В Русия участвах в главната роля във филма ”Золушка.ру”, но той още не излязъл там. Иначе хората си работят добре, само дето пият малко повече. А иначе - в момента се снимам в сериала „Забранена любов” по НТВ. И също работя върху сценария си „Стефи”, с който спечелих конкурса на „Ню Бояна Филм” и водя преговори той да бъде заснет.

 Даниела МЛАДЕНОВА