Избраха баща ми за "Дансинг старс", защото удивително прилича на водещия на оригиналното предаване.
Актрисата от Сатиричния театър, първородна дъщеря на шоумена Тодор Колев - Албена Колева, е родена в гр. Шумен на 22 септември - по средата между две зодии Дева и Везни. Отгледана от двете си баби поради заетост на родителите си, след като завършва средно образование записва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" и завършва в класа на проф. Крикор Азарян.
Албена чувства Сатирата като втори свой дом не само защото е дъщеря на Адама, но и защото и майка й е актрисата Адриана Палюшева, първа съпруга на известния актьор, която напуска родната София, жени се за баща й, като го следва неотлъчно по така нареченото разпределение в Смолянския драматичен театър и по-късно в Пловдивския.


- Г-жо Колева, защо наричат баща ви Адама?
- Доколкото знам, дядо ми Петър е имал фабрика за платове с такова име и бил известен в Шумен със своята предприемчивост, но по време на национализацията му отнемат всичко.

- На колко години бяхте, когато се разведоха родителите ви?
- Бях някъде около шест-седемгодишна. Мен де факто ме отгледаха двете ми баби - майката на баща ми
Екатерина, но аз й виках маминка, а на другата си баба казвах мамо Анче, защото те наистина ме отгледаха. Тогава, по времето на соца, всички пенсионери масово гледаха внуците си. Но това не попречи да имам постоянна връзка както с баща ми, така и с майка ми.

- Когато баща ви беше културен съветник на нашия посланик в Канада, поддържахте ли връзка?
- Ние си пишехме много често. Аз тогава бях бременна, родих дъщеря си, но комуникацията ни беше затруднена малко, защото тогава нямаше мобилни телефони. Той всъщност в Канада се задържа малко и се върна. Предполагам, че и този негов ход е свързан с политическите му амбиции, но след като се върна,

ми е споделял, че политиката е много нечистоплътна работа.

- Сега Тодор Колев се качи отново на екран, и то в едно от най-гледаните предавания "Дансинг старс"? Каза ли ви как е приел поканата?
- Поканиха го от Би Ти Ви и предполагам, че е договаряно с продуцентите предварително. Знам от него, че това е лицензно предаване. То съществува в други страни в същия формат, какъвто е сега и в България. Самото предаване има строги параметри на рамки на договора, в които трябва да се изпълняват точно определени ходове - точно колко двойки ще бъдат, колко известни личности, колко професионалисти, танцьори, журито и т.н. Самият водещ на "Дансинг старс" е точно като баща ми - изявен шоумен, с чувство за хумор, горе-долу на неговата възраст, изключително симпатичен. Мисля, че продуцентите, търсейки точно този тип на водене, така са стигнали до баща ми.

- Празнувахте ли заедно рождения ден на 28 август тази година?
- Той на самия си рожден ден

беше във Велико Търново заедно с третата си жена Мария.

Там има един приятел Кольо Дамянов - бизнесмен, на който е кум и от години си поддържат връзка. Там изкараха рождения ден в затворен кръг.

- Къде е сега втората съпруга на баща ви Данчето?
- Втората му жена Данчето, която е майка на брат ми Александър, е от Шумен. Те заедно заминаха за Канада, само че тя остана там да живее. Брат ми е тук и работи, но успоредно с това свири на барабани.

- А с дъщерята от втория брак на майка ви поддържате ли връзка?
- Майка ми имаше втори брак с Павел Поппандов и от този брак аз имам сестра, която се казва Лили Паппандова. И тя живее в София. Преди това завърши в Германия маркетинг и реклама. Тя е много сериозен човек, занимава се с коренно различни от театъра неща и работи в една новосъздаваща се фирма за маркетинг и реклама. И сестра ми, и брат ми са по- малки от мен и, дето се казва, ги приемам като по-малки деца.

Едно интервю на Александрина РОКАНОВА

ДОСИЕ

- Тодор Колев има три официални брака и много неофициални любовни забежки. Бракът му с първата жена Адриана Палюшева се разпада по много причини, но самият Колев не обича да говори за това.
- Пламенна и жарка е по-късно връзката му с Доротея Тончева в София, с която живее на съпружески начала в апартамент на блока на Стефан Данаилов и Александър Лилов. Говори се, че Доротея изоставя Адама заради връзката си с поета Стефан Цанев, но е факт и че дълбоко е страдала от раздялата с Тодор.
- На втората си жена Данчето, която била от Шумен и кандидатствала за актриса, Тодор Колев предлага брак едва след години. Тя била женена вече за белгиеца Жозе Дени и имала дъщеря - Анриет. Но поради факта, че властите недолюбвали Жозе, тя и дъщеря и останали без софийско жителство. Благодарение на връзките си и известността Тодор Колев успял да уреди статута на втората си изгора и заживял с нея.
В годините на демокрацията Адама бе изпратен в Канада като културен съветник на българския посланик там. Върна се без Данчето и залитна по настоящата си трета съпруга - красивата блондинка Мария, с която се познавали отпреди 30 години. И до днес шоуменът дели семейното ложе с третата си брачна половинка.