Докато останалите политици се пържат на плажа, Бойко Борисов окупира цялото медийно пространство и ни “загря” с горещи признания за кръшкането, любовта, Надежда Михайлова и още нещо... Любопитен двубой между префърцунен светски журналист с вид на мека китка и единственият български политик, който е признавал, че вдига 145 кг от лежанка, се разигра на страниците на списание “Макс”.
Запитан ако трябва да избере между Волен Сидеров, Симеон Сакскобургготски и Надежда Михайлова с кого да отиде на самотен остров, Бойко без замисляне си “заплюва” Хубавото Наде. С разяснението: “защото, ако е самотен островьт, трябва да си говоря с някого и по-добре той да е от другия пол”.
Борисов, който не се свени да позира, влизайки в образа на любимия си герой Кръстника, отсича, че е горд с това, че не е гей и че разбира от жени. Обожаващият електорат обаче изпада в леко притеснение от намека му, че сексуалният живот на политиците куца заради непрекъснатия стрес и напрежение...
На хипотезата ако Бате Бойко има някаква афера, това ще повлияе ли на кариерата му, обектът на мокрите сънища на повечето българки отвръща: “Не. Особено на Балканите това не се приема като някакво престъпление. Въпросът е дали заслужава човекът, с когото си, да го нараниш по този начин. Това е единствено проблемът... Няма българин, който да не са го хващали. Поне аз така си мисля...” “Вас хващали ли са ви?”, контрира го Мон Дьо, а Борисов многозначително си продължава мисълта: “...така че много е неприятно, много е гадно.

Някой път се случва

и, повтарям, тогава въпросът е да си дадеш сметка правилно ли си го направил и дали си е заслужавало да нараниш човека до себе си”.
Запитан бил ли е наистина с толкова много жени, за колкото се говори и пише, Бойко пак оставя едно гъделичкащо звучащо многоточие: “Вижте, митовете са за това митове и легенди. В края на краищата, ако така се говори, не считам за нужно да го опровергавам, защото това са гласове – избиратели”.
След “Сексът и градът” идва ред и на политиците, към които Бойко е далеч по-хард. Според кмета, който се гласи за премиер, най-дразнещият министър в настоящото правителство е босът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
За да нагорещи още повече страстите, бившият главсек на МВР открехва и завесата за отношенията си с Румен Николов-Пашата: “Румен беше най-добрата барета във Варшавския договор. Служихме от 1983 до 1991 в МВР заедно. Аз бях най-добрият каратист, той беше състезател тежка категория по карате в националния отбор. Тогава бяхме ударният юмрук на държавата. И Алексей Петров също беше барета. Бяхме заедно в един отряд. Тогава бяха приказни момчета. Така че аз не мога да отрека, че сме били заедно. След това се опитахме да държим федерацията по карате жива. Толкова”.

Борисов ни хвърля в ужас

с коментара си във връзка с прогнозите за скорошни политически убийства: “В България е имало такива, на Балканите - също. Киро Глигоров претърпя атентат през 1995, Зоран Джинджич и Андрей Луканов завършиха с убийство, факт е, че и сега кметът на Елин Пелин и общинският съветник от Несебър бяха убити. Това стои като вариант. Просто трябва да се взимат мерки. В момента аз съм застанал на пътя на милиарди евро - черни пари, които са разбили цели схеми”, казва Бойко и споделя, че като всеки простосмъртен и той се притеснява за живота си, но, подобно на холивудски филм с хепиенд, се надява в последния момент да направи нещо, за да се измъкне от лапите на смъртта.
Черешката на тортата Бойко слага с отговора си на въпроса ако трябва да си плати за вечеря с известна личност, коя ще е тя. “Лев не давам – отсича в типичния си стил кметът. - Имам си толкова добри приятели. Вечер играем карти или тенис след работа. Аз обичам да вечерям по чехли и къси гащи”.


БОЙКО БЕСЕН НА ДОГАН

Скандалните снимки на Ахмед Доган, който в последните дни “работи” на две неколкомилионни яхти, прегърнал чернокоса млада “секретарка”, както и изказването на Сокола, че Борисов е “случаен човек”, предизвикаха Бойковия гняв и той изрева в медиите: “Доскоро се отнасях с уважение към Доган заради успехите, които е постигнал на изборите. Все пак той е мандатоносител. Но във времето, когато Брюксел ни спря парите заради корупция и снимките му по вестниците показаха, как се разхожда с флотилията си по Черно море, си промених мнението. Как е възможно да няма кой да го попита откъде и как са придобити луксозните му яхти. Всички знаят в какви сараи живее, в същото време всичко, което ползва, е минало през различни схеми. След като съм го победил на няколко избори, а в София не му дадох да вкара нито един съветник, значи той е по-случаен от мен. А и да не е случаен, вече се чувства толкова слаб, че не може да преценява думите си. Нали разбирате логиката на това, да кажеш на някого, който те е бил, че е случаен? Мога да приема изказването му само с насмешка. Няма да го обсъждам повече. С него отдавна прокуратурата трябваше да се занимае... Първанов, Станишев и най-вече царят, който ги е прибрал и носи вина пред народа, всички те са се възползвали от Доган и сега му сърбат попарата”.
Контриран, че и него го щракнаха на плажа, подобно на Сокола, Борисов контрира, че разликата между двамата се вижда с просто око. “Доган е на яхта, а аз на плажа в едно село, където ходя от дете. Дето се казва, топнах се еднократно с носталгия”.