Помолих Нона Йотова, докато прави секс с Богомил Бонев, да му разкаже за моя проблем с мутрите на Поли Пантев, от тях обаче ме спаси Цвятко Цветков.
Рокдинозавърът Ицо Петрофф е известен изпълнител, аранжор, автор, продуцент в света на шоубизнеса, както и известен гей. Музикантът е популярен и с палавия си език - не крие нищо за себе си и почти нищо за другите видни български "китки".
През общо петте години съпружески живот Ицо Петрофф не е изневерявал на двете си половинки нито с мъже, нито с жени. Преди дни един от фаталните ъндърграунд-гейове Боби Велев направи неуспешен опит за самоубийство в затвора - заради Ицо Петроф. Оказва се, че драмата е доста дълбока и способна да отприщи пред “Блиц” с пълна сила разкритията на скандалния музикант.

- Каква е тази мътна история с Боби Велев?
- Какво й е мътното? Значи, мътно е писанието в един вестник. Написали, че не ми дреме за г...а на Боби. Аз съм го казал в смисъл, че вече имам нов живот и за Боби хич не ми пука, но не беше нужно така да се напише. Полицаите му дали вестника и той два-три дни след това си резнал вените. Не става така. Писанието много лошо повлияло на момчето и ми се обадиха от МВР-болницата. Аз му изпратих веднага цигари, дадоха ми един джиесем, обадих му се, успокоих го.
- Всъщност кой е Боби Велев?
- Как кой! Мой любовник в продължение на четири-пет години.
- А Боби не е ли бил любовник четири-пет години на известния астролог Иван Станчев?
- Ти нещо грешиш. С мене, бе, братко, не с Иван Станчев, напиши го, уточни го, за да е ясно.
- А с Иван Станчев?
- С него да са били два-три дни заедно. Ние се бяхме скарали с Боби в тоя период. Пийнали си двамата малко уиски-муиски - айде в нас, аз имам нужда от ремонт. Е, добре, аз ще ти направя ремонт и пуф-е...е. На Иван Станчев му харесало вероятно, защото Боби беше бисексуален. И тоя го е...л, и оня го е...л. И двамата са се е...ли. На кой не му харесва? Аз например преди Боби бях повечето пасивен гей, говоря за мъже, ако съм с жена, к...ът си ми става, няма проблем. Но той защо ме върза? Защото в ТВУ-то се беше научил да прави свирки, да се е...е. Той се е...е фантастично и аз как да стоя безучастен? Яко джаскане пет години. И ако не беше влязъл в затвора, щях да продължа. Вероятно под друга форма. Може би щяхме да си останем едни добри познати, с едни добри човешки отношения. Както и сега... И не че хич не ми дреме на гъза за Боби, както са го написали. Дреме ми, макар че аз съм си аз, той си е той. А с Иван Станчев какво? Оня - ще те свържа с богати педерасти по морето, с хотели и с охрана, ще ти дам това, ще ти направя онова. Как няма да се върже Боби?... Ами той цял живот е бил по ТВУ-та и в пандиза.
- А кой е Сунай Реджеб?
- Сунай е едно много хубаво момче, което беше шеф на строителната бригада, която работеше за Иван Станчев, в апартамента му. И второ,

Сунай му водеше “работничета”, които го праскаха.

Това е.
- И до днес не е ясно кой е автор на големия обир, с който е ошушкан Иван Станчев?
- Как да не е ясно. Разбира се, че обирът е извършен от Сунай. Той единствен имаше ключове от апартамента на Иван. Как може да го обере Боби, без да е разбита вратата. Ясно е, че е бил или Сунай Реджеп или той е подпомогнал на истинските крадци. Само че те не можаха да го хванат, защото Станчев натопи Боби. Всъщност това е и моето свидетелско показание, честно и коректно – Боби вече се беше чупил от Иван и беше при мен на вилата. Как така ще го обере? Той - Боби, избяга преди обира, защото оня не му платил. Иван си отиде от тоя свят с дълг към него.
- Вярно ли е, че докато този Сунай Реджеп го обирал, Иван Станчев се забавлявал в съседната стая с едно от неговите “работничета”?
- Абсолютно вярно е. И всичко това стана в деня, когато се роди дъщеричката на Иван Станчев.
- А той какъв гей е?
- Пасивен е предимно, но може и така, и така.
- Не ми е ясно само защо Иван Станчев трябва да топи Боби и да прикрива Сунай?
- Нали ти казах. Защото Боби беше го разкарал, затова. И защото се върна при мен. Пет години сме били приятели и любовници, както искаш го разбирай. А Боби да е бил с Иван само два-три пъти и се чупил.
- Всъщност от какво почина Иван Станчев?
- От СПИН, от какво друго.
- Официалната версия е скоротечно злокачествено образувание на лимфните възли, линфом някакъв?
- Айде не на мене тия. И той си отиде в затворен ковчег като Сунай Реджеп. Като Аероминета, Павел Георгиев, много готин, свестен, суперспец по разработка на заведения. И за него казаха, че уж черен дроб, това-онова, но си беше СПИН. Той си имаше епикризата човекът още година преди да умре. Мога да ти кажа при коя санитарка да отидеш и срещу двайсет лева ти вади ксерокопие. Аз знам, че едно копие е вече извадено, но го крият някъде. Той имаше много добри отношения с журналистите. Даваше им хапка-пивка, беше ларж и те много го защитаваха.
- А това хубаво турче и Иван Станчев имаха ли интимна връзка?
- Имали са, естествено.
- И двамата умират от СПИН. Не мислиш ли, че единият е заразил другия?
- Разбира се, че

Сунай е лепнал СПИН-а на Иван. Той умря преди него.

- Получавал си доста заплахи. При един от екшъните двама биячи те причакват във входа, но не предполагат, че се прибираш с Боби и бодигарда Пламен, които ги смилат от бой. Знаеш ли кой ги изпрати?
- Иван Станчев ги изпрати.
- Защо?
- Защото не исках да свидетелствам срещу Боби. Отидох при него в заведението му “Монако” да се разберем, че това няма да стане. Той се обади и след минути нахълтаха неговите горили и ме изхвърлиха. Е, не в буквалния смисъл. Казаха ми, че ако не се омета по най-бързия начин, ще ми се случи нещо лошо. Аз преди да си изляза,

се обърнах към Иван Станчев и му казах, че педераст е бил и педераст ще си остане.

А “Монако” пълно! Ха-ха-ха!
- И след това ти изпрати биячи?
- Да, но мина време и той сам ми се обади. Беше броени дни, преди да почине. Имаше големи планове да прави нови предавания. Беше с амбиции и за собствено предаване в БНТ. Искаше да събере Дим Дуков, Евгени Минчев, Драго Драганов. Те му казали, че Ицо Петрофф най-добре ще се справи с предаване с музикален профил. Искаше и мен да приобщи към гейорганизацията им. Вече беше болен, имаше кашлица някаква. Каза ми, зле съм, но мисля да се оправя до два дни. Викам му, оправи се и тогава ще говорим. Той знаеше какво му е положението, но не предполагаше, че краят е толкова близо и кроеше планове.
- На теб обаче биячи ти е пращал не само Иван Станчев. Защо си имал проблеми и с мутрите на Поли Пантев? Говори се, че си въртял някакъв мътен бизнес с него?
- Никакъв бизнес не съм имал с Поли Пантев. Моята Музикална асоциация набираше спонсори, мисля, за 12-ите годишни музикални награди. Ако някой не е в час, нека знае, че който прави такива награди, има нужда от много пари. На самата зала в НДК само наемът й е 11 000. Ами екипа, артистите, певците, музикантите, осветление, озвучаване... Нямаш ли 20-39 хиляди, не можеш да реализираш такова нещо. Ако имаш 40-50 хиляди, ще го направиш на ниво, както аз съм свикнал да работя. Поли Пантев извади парите – долари, тогава се работеше с тях. Било е 1996 г. Договорката беше, срещу тия пари да направя реклама на неговата модна агенция “Мегаденс”. Всичко мина чудесно. От “Мегаденс” представиха наградите. Излъчи се по БНТ, на която също се плаща за излъчване като външна продукция. И тогава

по-нискостоящите мутри на Поли решиха, че могат да ме изнудват.

И почнаха да ми се обаждат, телефонен тормоз. В тоя период майка ми беше все още жива, но много болна. Заплашваха, че ще я дигнат във въздуха и т.н. Това всичко става през главата на Поли Пантев.
- Ти защо просто не отиде при него и не се оплака?
- Аз не мога да стигна до него. Те не ме допускат до Поли Пантев.
- И как си реши проблема?
- Търпях ги точно един месец. На втория се ядосах и отивам при Богомил Бонев. По-точно при Нона Йотова. Те тъкмо се бяха залюбили през 1996., почнаха голяма любов, а на следващата той стана вътрешен министър. Казвам й на Нона: “Виж сега, между свирки и едно е...е с Богомил Бонев вземи му разкажи за моя проблем с мутрите, обясни му всичко.” Тя казва, нямаш проблеми, Ице.
Но когато се върна от Боровец, където бяха на хотел, Нона ми казва: "Ицо, няма смисъл засега да се развяваш, щото в Пето районно са точно тия, дето са най-корумпираните. Изчезни за известно време и нещата ще се разминат, Богомил е проверил всичко по веригата." Беше ги викал всичките мутри.
Аз обаче не се удовлетворих от отговора и почуках на вратата на БСП. Бях работил за предизборната кампания за Жан Виденов през 1994 г. и им имах и уважението, и хонорарите. Изпратиха ме при кого мислиш? При най-високостоящия по това направление, полковник.
- При полковник Цвятко Цветков?
- Не е вярно. Няма да ти кажа кой е и точно той ме свърза с Цвятко Цветков. Извика ме човекът в “Хавана”. Отидох там с рокерските дрехи и той ме позна веднага. Стана човекът от масата, поздрави ме и от всички маси се надигнаха мутри, щото това си беше заведение на мутрите. Показах му всички договори. Показах му и договорите, с които ме изнудваха – да подпиша за десет концерта, аз да получа десет процента от сумите, които аз трябва да уредя, а

другите пари да отидат в покойния вече мафиот Бранко Григоров.

Цвятко ми вик, спокойно, но и той ми казва, скрий се някъде засега.
Скривам се аз на вилата. Накупих си консерви и една седмица нито паля лампи и нито си показвам носа. Прибирам се след седмица и още от вратата телефонът звъни. И пак: “ Ей, копеле, ще те утрепем, ще ти ебем майката!” Аз звъня на Цвятко Цветков веднага. Той се ядоса и казва: "Е сега ще проверя нещата и след малко ще ти се обадя, косъм няма да падне от главата ти." Така и стана и продължих концертите си, вече самостоятелно. Същата година направих шок-хит-парад с огромен успех. През 2000 г. почина майка ми и аз доброволно напуснах голямата сцена.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ