Зейнеб Маджурова стана популярна с участието си в „Биг Брадър”-1. Тя е момичето, което влезе буквално седмица преди финала и спечели сърцата на многобройните зрители и фенове на популярното шоу.
За нея се знае, че е на 23 години, зодия „Водолей”, от град Бургас. Продуцентите на шоуто я анонсираха като единствената девствена участничка в реалитито, когато тя беше на 19 г. тогава. Тя беше и тази, която стана причина гларусът Здравко от Поморие да забрави бременната си съпруга и да съсредоточи усилията си в свалки с младата туркиня. Сега Зейнеб се занимава с телевизия и участва в реализацията на 2 предавания по ТВ „Здраве”.

- Здравей мила, как си? Добре ли си, влюбена ли си в момента?
- Тръпнеща в очакване на морските дни… и голямата любов!...
- Скоро на едно парти са те видели с млад и красив кавалер, а на друго без! Имаш ли си сериозно гадже в момента?
- Вероятно кавалерът е бил мой приятел, тъй като от известно време съм без гадже...
- Наистина ли когато беше в „Биг Брадър-1”,тогава ти беше на 19 г.!, или греша?! , беше все още девствена или това бяха медийни измислици?
- Отдавна не бях чувала този въпрос! Преекспонирана тема от медиите. След като излязох от къщата, се изненадах много, че изказването ми по този въпрос е възбудило интереса на зрители и медии.
- Кой е първият ти мъж в живота, който те направи жена?!
-Не мисля, че сексът превръща момичето в жена. По-скоро семейството което ще създаде, призванието й да бъде майка. Та в този смисъл все още съм момиче.
- Като стана популярна, започнаха ли повече да те ухажват ергените?
-Не бих искала да звучи нескромно, но и преди не липсваше интерес към мен. Но безспорно сега са много повече. Популярните жени са афродизиак за голяма част от мъжете. Да привлечеш някой е суета и галене на женското самочувствие. Да имаш някой е лесно, но въпросът е дали ще успееш да го задържиш и дали ще спечелите сърцата си.
- Кое е най-неочакваното неприлично предложение към теб и от кого?
- Няколко пъти ми се е случвало да получавам имейл с определена сума за срещи за секс… и т.н.т. Стряскащи предложения също съм получавала от мъже на високо ниво в обществото, но за щастие, разбирайки отказа ми, са се отдръпвали. Всяка популярна и красива жена е обект на сериозен и дори агресивен интерес. Ние сме нация с изключителни жени, но за голямо съжаление голяма част от тях - евтини.
- С кого живееш в момента - със Стойка или с някой друг заедно на квартира?
- Всъщност преди да започнем да живеем заедно, изобщо не се харесвахме. Но преди няколко години ангажимент за рекламно турне в цяла БГ ни събра и сближи много. Оттогава тя е като част от семейството ми.
- Коя е най-добрата ти приятелка от Къщата, Стойка или има и други?
- Да, Стойка.
- А с кой не си в добри отношения?...
- От нашия (първи сезон) съм в прекрасни отношения с всички, но почти не се виждаме.
- Как ти предложиха да станеш водеща на „Времето” по Нова ТВ?
- След излизането ми от ББ бяхме длъжни да се движим с охрана и те съобщаваха програмата за деня ни. Още първата сутрин след напускането ми на къщата гостувах при Гала в “На кафе” и втората среща беше с изп. директор (по това време) Иван Тодоров. Той беше човекът, който ми предложи да стана водеща, повярва в мен и ми помогна да се развия в тази насока.
- А защо след като ти изтече договорът, не ти го подновиха?
-Това са отношения между Нова ТВ и продуцентите ми от СИА.
- Къде работиш в момента, разкажи за твоето предаване?
-Водя две предавания по ТВ Здраве. „Пластика” – за пластичните операции и „Дами канят” - за светския, културен живот.
- Защо напусна „ВИП със Евгени Минчев”? Скарахте ли се с него, или получи по-примамливо предложение?
-Там бях по негово настояване и рубриката беше мое хоби. Не бях обвързана с това предаване и е нямало скандали. С Евгени бяхме много близки, но ме разочарова. Приятелството не е шоу-сцена, а аз го приемах за приятел.
- Какво мислиш за светските личности?
-Лицемерието между тях е издигнато в култ. Елитът на БГ не са медийно известните лица, които преливат от списанията и се чудят на кое парти да се появят.
- А ти чувстваш ли се по-някакъв начин такава?
- Светска личност е разтегливо понятие. Но според моите разбирания за него, не се чувствам такава.
- Връщаш ли се често в твоя роден град Бургас?
- Разбира се. Любимите ми хора са там. Обожавам прекрасното си семейство и приятелите си от детство. Това е мястото, на което се чувствам свободна. А и да не забравяме за морето!
- Какво те питат най-често приятелите ти там?
-За личния ми живот и дали съм щастлива. Не са от хората, които се интересуват от “големите светски събития” и клюки. Не ме възприемат, като Зейнеб от Биг Брадър, Зейнеб от прогнозата или водещата...
- Мислила ли си да си върнеш отново там да живееш и работиш?
-Не! Търся си вече собствено жилище тук. Перспективите, които ми предлага София, няма как да ги получа там.
- Каква е най-съкровената ти мечта или амбиция?
-Мечтите ми са безбройни, но ще си ги запазя за мен. Да не ми ги откраднат! Амбициите ми са изцяло насочени към ТВ. Телевизията е моята страст. Вече имам доста опит, но още много има да се уча, докато се нарека – водещ!
- Ти си туркиня – това повече пречи или повече ти помага в живота?
- Никога не съм го приемала като недостатък. Гордея се с името си. Ако всички хора умеят да приемат, това което са, начинът по който изглеждат, етноса, характера, ще позволят и обществото да ги приеме. До момента се радвам на позитиви от това, че съм туркиня. Вероятно зад гърба ми има коментари, но не е нещо, което да ме смущава. Както беше казала моята любима Лили Иванова: ”-Каквото и да пишат, важното е да изписват правилно името ти!”
- Какво е различното на твоя етнос, което те отличава от българите?
- Като започнем от името, преминем през поведенчески черти... Наистина има различия, но не са силни и забележими.
- Празнуваш ли Великден?
- Боядисваме яйца за здраве.
- Кой е най-светлият празник за теб?
-Байрам. Защото съм с цялото ми семейство.
- Пожелай нещо на читателите на "БЛИЦ"?...
- Мислете позитивно, за да ви се случват позитивни неща и не забравяйте, че мечтите се сбъдват!