Дни преди финала на паранормалното шоу ни се обади мъж, който първоначално не ни даде възможност дори да кажем “Добър ден”, а веднага започна своята тирада: “На няколко пъти звънях в bТV, но там никой не ми обърна внимание. Вие сте единствените, които биха имали смелостта да публикувате истината”, започна той.
- Коя е сензационната новина, която бързате да ни съобщите?
- Ами знаете ли, че гологлавият водещ Ники Георгиев и участничката в “Ясновидци” Ивелина имат връзка? /откъде да знаем - нито сме им светили по време на снимките, нито след излъчване на епизодите – б.а./. Вече ги засичам на няколко пъти в елитни пловдивски заведения. Интимничат, гушкат се, без да им пука от нищо. Няма как да ги объркам, особено русокосата фурия, с която се познавам твърде отдавна. Работили сме заедно на един и същи пазар, известно време дори бяхме гаджета. Абе, пълна откачалка! Още от самото начало на “Ясновидци” се вживява в ролята на фаворитка. Така изглежда обаче само за хората, които не я познават отблизо…
- Все пак си кажете името?! На анонимни обаждания не обръщаме внимание. Но тъй като сте твърде напорист, ще си позволя да споделя личното си мнение – ако ясновидската дарба на Ивелина все още не е достигнала апогея си, то поне си струва човек да я гледа от екрана само заради сладострастното й излъчване. На всичко отгоре е и собственик на агенция за недвижими имоти. Представя се за брокер. Тоест, какво по-добро съчетание от това между красива и богата жена?!
- Каква агенция за недвижими имоти!?!? Пълна глупост! Ивелина гледа на карти и така се препитава. Лъже хората с общи приказки. Опитва се да налучква нещата, донякъде успява, но не е добре с главата си.
- Да не би да ви е зарязала именно заради водещия и затова сега сипете огън и жупел срещу нея?
- Не ми е направила нищо лошо, за да бъда злостен. Възмущавам се от факта защо заблуждава, защо прави на идиоти зрителите?! Хората не я ли виждат, че е като зомбирана?!
- Може би именно по този начин се опитва да се защити от конкуренцията?! Колежката й Николета, примерно, заяви, че лично й е казвала, че “пие от енергията на хората”, че много пъти е “пила дори от самата нея”. Николета твърди още, че Ивелина правила вуду-магии, сиреч - магии за смърт. Как бихте коментирали този факт?
- Как да го коментирам, след като не съм бил в кухнята на предаването?! Пак ви повтарям – Ивелина е една най-обикновена гледачка на кафе. Брокерството й е пълна измишльотина. Това момиче не е много добре с главата си. А след като споменавате нещо и за вуду-магия, нищо чудно така да е завъртяла и главата на Ники, водещия.
- В края на нашия разговор все пак бихте ли се представили? Бяхме така любезни да ви изслушаме?
- Пишете, че се казвам Деян Павлов. Ако разполагам с повече информация за русата “магьосница”, ще ви се обадя отново /край на телефонната връзка/.


Гадателят на Симеон Сакскобургготски:
ШОУТО Е ЕДНА МАНИПУЛАЦИЯ, КОЯТО ЩЕ
ДОНЕСЕ ДИВИДЕНТИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА

72-годишният Никола Карабельов от благоевградското село Пороминово е отдавнашен познайник на вестник “Женски Тайни”. Помагал е в патови ситуации на Симеон Сакскобургготски, автор е на езотеричната книга “Моите видения. Връх св. Никола”. Зад безспорния му талант застава проф. Александър Влахов, специалист-уфолог.

- Бачо Кольо, какво най-много те провокира в предаването “Ясновидци”?
- Не всеки има дарбата за ясновидец. Някои от участниците в шоуто са по-напреднали, по-добре са с “материала”, както се казва. Жените определено изпреварват мъжете.
- А как намираш методите им, чрез които се опитват да достигнат до истината или да разплетат някой сложен казус?
- Похватите им на работа са твърде различни. Някои интуитивно усещат нещата, справят се със задачите си чрез телепатични приемания, други – чрез вибрациите на пръстите на ръцете си, трети – чрез – вътрешния си глас. Понякога това обаче им изиграва лоша шега.
- Защо?
- Смея да твърдя, че всичките, общо взето, не са готови за “голямата игра”. Не подценявам способностите им, но тепърва има на какво още да се научат. Времето е пред тях. Само един пример. Опонентът им Астор, част от журито, се изживява и изявява като Тома Неверни. Има защо. Кубрат Томов в самото начало беше доста толерантен към всички, но накрая и на него нервите не издържаха. За какво говорим? За една най-обикновена медийна манипулация, която ще донесе дивиденти на определен кръг от хора.
- Навярно искаш да кажеш, че риалити шоуто е “детска” игра в сравнение с това, с което ти се занимаваш? Вера Кочовска, примерно, отхвърли поканата.
- А как виждаш феномена от Плевен, пророчицата от Рупите леля Ванга, от която “стартирах” заложбите у себе си, дядо Влайчо от равното Ново Загоре или пък световно признатата Слава Севрюкова да се явят на подобен кастинг?! Първо, биха смазали конкуренцията, без самата тя да усети за какво става въпрос. Тези “икони” според мен никога не биха се изтипосали пред камера. И знаеш ли защо? - Защото критерият им винаги е бил много различен - помощта няма човешки измерения.