„Прецакаха ме яко в намерението ми да купя къща”, сподели тревогата си сървайвърката Меги Дерм. Времето, прекарано на острова на оцeляването, буквално сринало бизнеса й в Германия, признава тя.
А след като при завръщането си от “Сървайвър” осинови малкия Божидар, 33-годишната Миглена Христова Дерменджиева решава окончателно да “побие кол” в България. Тогава наперената бизнесдама с псевдоним Меги Дерм решава да развърти нов бизнес и капарира въпросната къща, която планирала да ремонтира и с много средства да превърне в най-елитния и шикозен ресторант в центъра на София. Договаря със собственика солидна сума за нея. Подписват договор. Заверяват го нотариално. Меги смята, че всичко е наред. Но... котка й минава път: малшанс отсрочва само с няколко дни сделката по договора да бъде перфектна и останалата сума от парите да се преведе в уговореното време. Но, ако и да закъснява малко, тя е спокойна. Мисли, че насреща си има лоялен човек. Имат договор, ще се разберат. Но... уви! Срещата й очи в очи със собственика на имота я хвърля в потрес. “За къщата си той вече поиска не договорената сума, а още 160 хиляди евро над тези, за която се бяхме разбрали и бяхме подписали договора, представи си?! И то само заради това, че съм закъсняла с няколко дни. Не можех да повярвам на ушите си, като ми каза, че иска за тази къща още 160 хиляди евро отгоре. Такова чудо никъде по света го няма! Не е възможно един имот за такова кратко време, без да има някаква суперинфлация, да скочи за два-три дни с още 160 хиляди евро отгоре. Абсурд! Смятах, че ще се разберем. Вероятно искаше да ме изнудва или просто се възползва от нелепия случай. Но аз отсякох, не му позволих да ме изнудва повече и му оставих капарото, без повече да се пазаря с него”, потриса се бизнесдамата. Дори и адвокатите й, които искат да подпишат анекс съм договора, са безсилни да променят нещо. Чисто и просто тарикатът-собственик слага в джоба си падналата му от небето тлъста сума от капарото, а Меги Дерм пие една студена вода. Това я амбицира набързо да започне да влага спестяванията си в закупуването на недвижими имоти. И набързо се сдобива с четири-пет апартамента из София. Наскоро купи и още един голям, над 200-квадратво жилище в елитен столичен квартал, което сега обзавежда и възнамерява окончателно след време да се нанесе в него. На въпроса за какво й са толкова много апартаменти в София, Меги Дерм отвръща: „Как за какво?! Давам ги под наем! С това ще живея, докато отново подновя бизнеса си и започна да печеля стабилно от него”. 

ЗАКРИ СТРИПТИЙЗ БАРА СИ В ГЕРМАНИЯ

С днешна дата Меги Дерм вече е преобразувала стриптийзбара си в град Весталант на остров Зулт в Германия от място за „по-леки забавления” в елитна дискотека и зала за забавни игри, която вместо нереализирания ресторант на пъпа на столицата ще й носи от Немско нови доходи.