СРЕЩА С КУМИР

Тя видя предварително разбиването на совалката “Колумбия”

Вера Кочовска притежава чудодейната енергия на пророчица от пределите на Елада. Тя знае и вижда човешката душа като на длан. Никой не може да я излъже или да я накара да прави това, което тя не иска. Думите й винаги звучат пророчески. В едно свое интервю, публикувано на 1 февруари 2003 година, тя твърди, че космическите сили й повтарят думите Тексас и Палестина. В момента тя не може да обясни за какво точно става въпрос, думите й са неясни, но звучат твърде пророчески. Няколко часа след това над градчето Палестина, в щата Тексас, се разбива американската совалка “Колумбия”.

РУСНАК ЗАСНЕ ТРЕТОТО ОКО НА ВЕРА
Когато проф. Брюховецки открива и заснема третото око на Вера, той искрено възкликва: “Такова чудо няма по света! Тази жена е уникална, тя е феномен…” Освен проф. Брюховецки около Вера кръжи още едно светило - проф. д-р Ернст Мулдашев, директор на Общоруския институт за очна и пластична хирургия в Москва. Той е този, който пръв развива теорията, че по очите на човека може да се познае дали той е добър или лош. След задълбочени изследвания Мулдашев открива, че по тибетските храмове има изображения на гигантски по размерите си очи. По средата им, малко над веждите, е изрисувана точка. Това всъщност е третото око. Същото, каквото притежава и Вера.

СЛУШАМ КОСМИЧЕСКИТЕ КАМБАНИ ПРЕЗ НОЩТА
Да, това твърди Вера, когато споделя, че спи само два или три часа през нощта. А през останалото време слуша космическите камбани. Това, което тя вижда през деня и през нощта, би накарало всеки друг да полудее. Мъртвите са на едно и също място, там горе, разказва Вера за това, което е видяла, докато е била в кома. Сега често я посещават мъртвите - извикани или доброволно дошли. И Вера ги вижда. И чува. Най-много страда от това, че тези сенки от Отвъдното не си отиват дори и тогава, когато човекът си е отишъл. Следват я от стая в стая през цялата нощ.

СПОРЕД ЯСНОВИДКАТА АПОКАЛИПСИСЪТ ВЕЧЕ Е НАСТЪПИЛ
Да, често повтаря Вера, така е, апокалипсисът вече е настъпил при нас. Той е залял света, прелива по улиците, влиза в къщите. Всеки ден убиват толкова много хора. Безброй са жертвите на изнудване и предателство. Жените масово се отказват да бъдат майки и раждат по едно дете, най-много – по две. Държавите ще започнат да се разпадат. През 2015 година и Русия ще се разпадне на отделни държави, а през 2017 година Америка ще я нападне. Освен това Вера предсказа годежа на принц Хирохито и позна къде се намира древната столица на владетелката Химико.

НАШЕНСКАТА КАСАНДРА Е ИЗСЛЕДВАНА ОТ ЯПОНЦИ, КИТАЙЦИ И РУСНАЦИ
И на всичките им е взела ума. При гостуването си в Япония през 1999 година тя смая тамошните учени с феноменалните си способности. Тогава бе поканена на гости в императорското семейство, където предсказа брака на принц Хирохито. Освен японците вече са я изследвали и китайците и руснаците. По време на сеанс феноменката излъчва фосфорна светлина, а от устата й излизат невидими за околните лъчи. Нещо като ореол. Самата Вера нарича тези лъчи прана и учените все още не могат да ги разгадаят.

ВЕРА ПРАВИ КЛИНИКА В КАЙЛЪКА КРАЙ ПЛЕВЕН
Тя самата си е избрала точното място за клиника и сама събира средствата за построяването й. Международен благотворителен фонд “Вера Кочовска” се грижи за набирането на средства за клиниката.
В нея ще постъпват за лечение социално слаби пациенти, които ще се лекуват безплатно или за сметка на богати дарители от чужбина.
Фондът ще прилага едно от най-перспективните направления в съвременната медицина – невролечение със стволови клетки. По този нов метод успешно ще се лекуват тумори в мозъка, прекъсване на гръбначния стълб и парализа. Новият метод ще помага да се излекуват напълно деца с церебрална детска пареза и детски паралич. Фондът трябва да обедини не само богатите, които не са загубили своята човечност, но и тези, които са готови да помагат за делото с чисто сърце. Мисията на Ванга бе да създаде Храм на душата, моята мисия е да създам Храм на здравето, твърди Вера. Моята клиника, категорична е лечителката, ще стане водещ научноизследователски център на Балканите.

АМЕРИКА ЩЕ НАПАДНЕ РУСИЯ ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ!
Апокалипсисът е сега, твърди наследничката на Ванга - все го чакат и прогнозират, а не забелязват, че е дошъл
Когато професор Брюховецки открива и заснема “третото око” на Вера, той искрено възкликва: “Такова чудо няма по света, това е уникално, това е феномен”, пише в биографичната книга за Кочовска “Вера - мисия феномен”.
Наистина ли обаче в света не съществуват или не са съществували хора, притежаващи “трето око”? Със задачата да разбули тази загадка се нагърбва руският професор, доктор по медицина и директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия – офталмологът Ернст Мулдашев.
Той развива теорията, че по очите на човека се познава добър ли е той или лош, волева натура ли е или е слабохарактерен и дори поставя диагноза на заболяването му. След задълбочени проучвания Мулдашев открива, че върху тибетските храмове има изображения на гигантски по размерите си очи, а по средата им, малко над веждите, е изрисувана точка. Тя напомня на точките, които индийките си слагат на челата, за да покажат към коя каста от обществото принадлежат, но е по-различна. Мулдашев и колегите му правят възстановка на чертите на лицето на тайнствения човек, чиито очи “гледат” от пагодите. Оказва се, че външността му е странна.
Той хем прилича на останалите хора, хем коренно се различава от тях. Носът му например наподобява спираловидна завъртулка, устата му е малка, а челото високо и изпъкнало. Професорът, който години наред изследва човешките очи, предприема експедиции в Индия, Тибет и Хималаите, за да разбере съществували ли са хора с подобна външност и ако наистина е имало такива – кои са те и защо са изчезнали. Той констатира, че “практически всеки човек в тези страни е убеден в наличието на “трето око” и в основната му функция – looking inside (да гледаш навътре). Това, което открива обаче, надхвърля и най-смелите му очаквания. Оказва се, че и в Индия, и в Тибет, и в Хималаите съществуват пещери, в които в състояние на медитация, която местните жители наричат “сомати”, се намират телата на хора, представители на цивилизации, предшестващи нашата. Той описва преживяното в книгата си “От кого сме произлезли”: “Не съм си представял, че освобождаването на организма от негативната психична енергия може да доведе до чудото сомати – до “консервирането” на живо човешко тяло при запазване на жизнеспособността му за хиляди и милиони години”, пише офталмологът.
В състояние на сомати, според сведенията на Мулдашев, душата напуска човешкото тяло, но остава свързана с него чрез “сребърна нишка”. Тялото свежда до минимум жизнените си функции и на практика в него не се извършва обмяна на веществата. Така то остава в консервирано състояние за период от пет, десет, сто, хиляда и дори милиони години според свами Дарам. Връщането на душата в тялото пък става по волята на Висшия разум. Вера Кочовска например твърди, че ясновидската й дарба е израз на Висшия разум, който й “съобщава” за минали и предстоящи събития. От написаното дотук става ясно, че състоянието на сомати напомня на клинична смърт. “Да пребиваваш в състояние на сомати е много полезно, тъй като човек опознава друг живот – живота на душата, осъзнава ролята на Висшия разум и връщайки се в тялото, става по-духовен, неагресивен. Ако хората пребиваваха по-често в състояние на сомати, на земята би се възцарил мир”, казва свами Дарам. “Хората са зрящи слепци. Чувствата и емоциите са преходни явления, те отминават, а духовността е тази, която остава. Висшият разум е над всичко, но хората забравиха Бога, охулиха го и така станаха причина за всички беди, които днес се стоварват върху тях – природни катаклизми, войни, глад и мизерия”, често повтаря Вера Кочовска. Според нея Ванга също е притежавала “трето око”, чрез което е контактувала директно с Висшия разум.
Вера била осенена от екстрасензорната си дарба след тежка катастрофа. 12-годишното момиче оцелява, но за цял живот е можело да остане приковано към инвалидната количка. Свръхестествените сили обаче се намесват и след два месеца кома тя отваря очи. И - о, чудо! От кафяви те са станали теменужено сини! Оттогава цели 45 години Вера насочва силата на взора си към хората и разгадава от раз и най-скритите им болежки. За пръв път Кочовска прилага осенилите я свише способности към мъж, който пристигнал в дома й да дири съвет за бизнеса си. Вместо съвет обаче той чул страшните думи: “Не си дошъл за бизнеса си! Виновен си за убийство!” Той яростно отричал две-три минути, но ясновидката му описала с най-големи подробности какво се е случило.
“Бизнесменът” изхвръкнал, облян в студена пот, от къщата й и даже се опитал да смени града, в който живеел.

НАШЕНСКАТА КАСАНДРА СЕ ГОРДЕЕ С ВРЪЗКИТЕ СИ С ЕЛИТА
Въпреки че общува главно със светове, паралелни на нашия, наследницата на петричката Касандра се гордее с връзките си с елита. По всяко време на денонощието могат да й се обадят по телефона Йордан Радичков, Светлин Русев, Нешка Робева, Иван Татарчев, Николай Чирипов… Голямата й страст са часовниците - в дома й цъкат над 300 уникални експоната, дар от прочути и “редови” “пациенти”.
Аз спя по един час в денонощието, разказва за себе си самата Вера. Затова гледам да си легна в един, в два… Какво правя в другите часове на нощта ли? Слушам космическите камбани. Това, което виждам и слушам и през деня, и през нощта, друг никога не може да издържи, да не дава Господ!
Мъртвите не са на едно и също място там горе, разказва за пътуванията си в отвъдното тя. Често са около нас. Помагат ни, особено ако ги помолиш. Но тези сенки от другия свят много често остават при мен още дълго след като човекът си е тръгнал. Тежко ми е. Следват ме от стая в стая и мълчаливо ме гледат.
Според нея апокалипсисът е сега. Все го чакат, все го прогнозират, а той е залял вече света, прелива на улицата, влиза в къщите, често повтаря Кочовска. Всеки ден убиват толкова хора. Безброй са жертвите на изнудване и предателство. Всеки миг могат да те окрадат. Жените масово се отказват да бъдат майки и раждат най-много едно дете. Вера Кочовска не е оптимист за бъдещето на човечеството. Русия ще се разпадне на отделни държави през 2015 г., пророкува тя. През 2017 г. Америка ще я нападне. Кочовска не признава други “колеги” освен Нострадамус и Ванга. “По делата им ще ги познаете”, казва тя за контактьорите. Според нея истинският феномен върши необикновени неща, няма полов живот и децата му са осиновени.
Вера Кочовска все още е феномен №1 на България, въпреки че вече не преглежда пациенти заради здравословни проблеми. При гостуването си в Япония през 1999 година тя смая тамошните учени със способностите си. Освен японците вече са я изследвали китайци и руснаци. Милиони отчаяни люде чакат помощ от нея. Вече близо половин век Вера насочва силата на взора си към хората и разгадава от раз и най-скритите им болежки. С една малка подробност - след прекарания в края на 80-те години инсулт наследницата на Ванга “обръща” посоките. Ако имате болка в лявото слепоочие, Вера я “вижда” в дясното и т.н. По време на сеанс феноменката фосфоресцира, а от устата й излизат невидими за обикновеното око лечебни лъчи. Тя ги нарича “прана” - учените са безсилни да разгадаят състава им, но проф. Йошио Мичи от Токио успял да ги регистрира с компютър. По време на пътешествие в астралите кръвното на Кочовска скача до уникалната стойност 360! От много години тя почти не спи - подремва около 2 часа на денонощие и се събужда свежа като кукуряк.

ФЕНОМЕНЪТ ВЕРА КОЧОВСКА: ИЗКОННИТЕ ЦЕННОСТИ СА У НАС, В БЪЛГАРИЯ
Когато човек се изправи пред своята Голгота, животът му става мъничък колкото лещено зърно и тогава вижда и осъзнава своите грешки. Те са човешки, защото, ако не греши, щеше да е светец.
Питате се: Защо са всичките беди, войни, потопи? Защо са дрязгите помежду ни? Откъде идат завистта и злобата? Защо народът боледува и не само българският, боледува целият свят. Защо го няма Бог? Защо е вдигнал ръце от нас, двуногите животни? Казвам ви - нека всеки един от нас се огледа в себе си и тогава да погледне към другия. Да извади гредата от окото си, преди да търси сламката в чуждото.
Нека всеки от нас да си направи равносметка. Да погледне назад в живота си, да преоцени днешния ден, да помисли за бъдещето си. Някъде ще капне сълза. От покаяние, от мъка, от гордост, от слабост, от болка, от завист, а някой ще склопи завинаги очи в тези мигове.
Помислете, скъпи българи, за безсмъртните си души.

АЗ СЪМ ЖИВА И СЪМ СРЕД ВАС.
За мен пишат неверни неща в изблик на слабост. Когато един човек е надарен от Бог, той не обръща внимание на жълтите страници. А умният човек умее да чете между редовете и да отсява зърното от плявата. Ако Бог слушаше кучетата - от небето щеше да вали пастърма! Не слушайте воя на хиените, които искат да ви заблудят, а чуйте сърцата си.
Запомнете - надменността е яркият цвят на самоличността. Никога не надскачайте сянката си! Всички изконни ценности са у нас, в България. Отвън нищо не могат да ни внесат.

СВЕТА ПЕТКА Е БЪЛГАРСКА, НО КЪДЕ СА НЕЙНИТЕ МОЩИ?
Къде са мощите на Св. Иван Рилски. Когато застанем до частиците им, внесени у нас, ние разбираме и чувстваме духовното им присъствие. Утре тях пак ще ги има, но нас няма да ни има. Отново ви повтарям - няма добро ненаказано и ковчег с джобове няма. Бъдете живи и здрави и ми простете.
Вие всички знаете, че се боря и у нас, в България, да бъде изграден център за лечение със стволови клетки. Аз знам, че един ден той ще бъде издигнат край Плевен. Този център беше замислен преди 10 г. Има хора, които знаят къде отидоха средствата, дарени от японци и корейци. Това е моя стара рана, която не искам да чопля сега.
Това, че не се появявам по телевизиите, не трябва да ви заблуждава. Аз следвам знаците, които получавам, а народът не е сляп. Той знае кой е истински и кой не е. Някога на всеки един от нас ще бъде потърсена сметка на изхода. Тогава всички ще разберем, че само той, Висшият разум, може да съди и да прости. Стига с тази омраза и злоба! Знаете, че заедно можем да повдигнем планини, а разцеплението е грях и крах.
Бъдете живи и здрави, мои българи, мой български народе!

С уважение към всички ви ВЕРА