Златка Димитрова уж гледа да се храни здравословно, но всъщност излага на опасност и себе си, и своя любим Мирослав
<em>Двойката рядко се храни по ресторанти, тъй като плеймейтката се слави като добра кулинарка и всеки ден се навърта около печката. </em><br /> <br /> Там обаче Черната Златка борави с един от най-опасните уреди, за който е доказано, че вреди на човека &ndash; микровълновата печка. Една от най-често консумираните гозби в дома й били пълнени с лук, моркови и кайма картофи. &bdquo;За целта избирам по-едри картофи и ги пъхам в микровълновата за 15 минути. <br /> <br /> Изваждам ги полуготови, резвам ги на две, издълбавам вътрешността, поставям плънката и после запичам с кашкавал&rdquo;, казва бургазлийката. <br /> <br /> Според специалисти обаче микровълновите печки увреждат ДНК на храната до такава степен, че организмът не я разпознава и я отчита като &bdquo;мъртва&rdquo; храна. Той я отбива в мастни клетки, за да се защити от нея. <br /> <br /> Правени са и много опити за доказване на това твърдение, а един от най-разпространените е този, при който полято с преварена вода от микровълнова печка растение умира до седмица.<br /> <br /> <br /> <br type="_moz" />