ЕХ, ЖИВОТ!

• Имах връзка с Меги Дерм и Александра Раева - те са страхотни
• Най-много съм обичал бившата си съпруга Мария
• Бялата смърт едва не ни уби с дъщеря ми по Нова година

Бизнесменът Христо Сираков е доказаният плейбой №1 на родината. Роден е на ул. "Ангел Кънчев" в столицата, учил е във Френската гимназия, прекарвал е летата си в Париж при леля си. Там е завършил и лицей. Баща му е бил търговски директор на авиокомпания "Балкан" и представител на "Ер Франс" за България. Като благонадежден и подготвен кадър Христо Сираков е бил одобрен от Държавна сигурност да работи в "Интерпред" и да пътува по чужбина в ерата на социализма. Внасял е машини от Япония, търгувал е с Италия. Първата му печалба от сделка е 5000 германски марки. За бизнесуменията му обаче никой не говори. Той е известен като Ицо Стоте манекенки. Най-коментираната му връзка е тази с Ирен Онтева, от която има син. Заради детето двамата се съдиха и тия дни бащата надделя.

- Доволен ли сте от изхода на делото, което заведохте срещу Ирен Онтева за попечителството върху сина ви Кристиян?
- Спечелих делото на първа инстанция. Съдът реши родителските права да се присъдят на мен. Т.е. детето да живее при мен, а Ирен да ми плаща издръжка от 80 лв. Сега тя може да обжалва пред Софийски градски съд. Но след като спечеля и това дело, ще ми дадат Кристиян завинаги. Съдът взе решението си и на базата на свидетелите на Ирен. Те дори не знаеха къде живее детето. Тя се снимаше по три пъти с Кристиян по медиите и след това го пращаше в "Орландовци". Трябва да знаете, че ако делото мине така и на последна инстанция, ще наема бившата бавачка на Кристиян, с която съм в прекрасни отношения.
- Кое ви накара да заведете това дело и да лишите Ирен Онтева от родителски права?
- Причините са две. Първо, защото имам информация, че Ирен не се грижи добре за сина ни - хвърлила го е на някаква бавачка и не го вижда с месеци. Второто е, че тя не ми позволява да се срещам с Кристиян. Не съм виждал сина си от средата на юни месец м. г. И по тия две причини искам да си го прибера.
- Как мислите да се грижите за него? Вие сте работещ човек.
- За детето ще се грижи майка ми, ще наема и бавачка да помага. Но по-важното е, че самият аз имам достатъчно свободно време, за да му дам пълноценна грижа.
- Каква беше реакцията на Ирен Онтева, като разбра, че съдът е решил детето да бъда присъдено на вас?
- Не зная. Решението се изпраща в писмен вид на адвокатите. Чета по вестниците, че тя искала да обжалва.
- Доколко е верен слухът, че сте платили операцията за зачеване в германска клиника на Юлиана Кънчева?
- Юлиана Кънчева не искам да я коментирам, защото тя е един неблагодарен човек. Неблагодарният човек си е неблагодарен. Като направиш на един човек добро и после разбереш, че не е заслужавал това добро... значи човекът е неблагодарен.
- Имали ли сте интимна връзка с Юлиана Кънчева?
- Юлиана Кънчева има съпруг и не е редно да коментирам подобни неща. Не мога да злоупотребя, каквато и информация да имам. Помогнал съм й, за съжаление не е заслужила това, което съм направил за нея. Повече няма да говоря, не съм от тези, които обичат да разправят. Просто тя ме разочарова.
- Носи ви се славата на голям плейбой. Има ли универсална рецепта за сваляне на красавици?
- Няма. Всяка жена си е различна. И не можеш да подхождаш еднакво към всички. То е същото като с приятелите. Просто имам щастието да се познавам с красиви жени.
- Наскоро изкусителката Златка изяви желание да ви стане гадже. Поддадохте ли се на изкусителския й чар?
- Златка стана явна изкусителка напоследък, след участието си в риалити шоуто. По-рано пак си беше изкусителка, но тайна. Сега вече и медиите я знаят. Дали имаме връзка, или не - не мога да определя. Тя дава интервюта по-често от мен. Но при всички положения умее да изкушава. А щом иска да ми стане гадже... Хубав е този неин порив, нека продължи с тези свои намерения. Може да се стигне до хубав край!
- А защо се разделихте с водещата на "Бързи пари" по бТВ Петя Григорова?
- Няма конкретна причина. Може би за това, че тя беше няколко месеца при майка си в Германия. Оперираха я и Петя отиде да се грижи за нея в клиниката. Което й прави чест, разбира се. Но когато хората се разделят за по-дълго време - чувствата изстиват.
- Светската мълва твърди, че имаш интимна връзка и с притежателката на еротичен клуб в Германия Меги Дерм.
- Да, известно време бяхме приятели. А сега сме много добри познати. Тя е изключителна жена. Може би това се дължи на факта, че е живяла дълго време в чужбина. Меги има страхотен бизнеснюх, силен характер и е добра по душа. Какво по-хубаво от това!
- Кога точно станахте интимни, след излизането й от "Сървайвър" ли?
- Не, не, преди това беше. Нека не споменаваме периода. Важното е, че когато си имал с някой връзка, колкото и кратка да е била тя, ако човекът си струва, остава едно хубаво чувство.
- Коя от всички жени в живота ви сте обичали най-много?
- Бившата ми съпруга Мария.
- А как Мария се отнася към вашите връзки?
- В първите години след раздялата ни през 2001-ва тя силно ме ревнуваше. Особено като разбере, че съм с някоя нова приятелка. А сега е вдигнала ръце от мен. Често ми казва: "Христо, ти си непоправим!" Ние с Мария не се разделихме заради това, че съм бил други жени. Десет години бяхме женени и аз нито веднъж не й изневерих. Може би сглупихме, че се разделихме. Всеки от двама ни искаше да живее по различен начин. Ние живеехме в Италия. Тя искаше да си останем там, а на мен ми се отвори повече работа тук. Тези отдалечавания във времето и пространството много често водят до раздяла. В момента с нея сме в прекрасни отношения и се грижим за общото ни дете Ана-Мария. Мария се омъжи повторно и живее със съпруга си в Италия. Имал съм много приятелки, но Мария си остана най-важната жена в живота ми.
- Спрягаха те и в интимна връзка с бившата вокалистка на Слави - Александра Раева. Вярно ли е?
- Да. За нея също важи това, което казах за Меги Дерм. Александра е един изключителен човек, с голям замах в бизнеса. За нула време изгради верига от бутици. Самата тя, като дизайнер, произвежда много дрехи. А отделно е една от най-добрите ни певици. Усмивката й е истинска. За мен това е най-важното. И с радост продължавам да се виждам с нея. Ние се чувстваме много добре заедно.
- Това значи ли, че все още сте интимни?
- Ами аз не бих прекъснал едно такова приятелство. Другото зависи от нея.
- Не й ли липсва на Сашка имиджът на певица в "Шоуто на Слави"?
- Не мисля. Тя и сега записва дискове с музика. Но май още не ги е издала. В "Шоуто на Слави" Раева беше в сянка. Защото като певица има много по-големи качества. Много по-сериозна е, когато не е в шоуто.
- И за още една дама се твърди, че е имала любовен романс с вас. Става дума за "Мис Плеймейт 2006 г.", Николета, която в момента е приятелка на Ники Михайлов, сина на шефа на БФС Борислав Михайлов. Имали ли сте интимни отношения с нея?
- Сещам се за кое момиче говорите. Но ще ви разочаровам. С нея наистина не съм имал никаква интимна връзка.
- Имате един брак зад гърба си. Мислите ли за втори?
- Бих искал да имам близък до себе си за постоянно. Това е мечтата на всеки човек. Но на мен ми е много по-трудно да намеря подходящата, защото съм много взискателен.
- Наричат ви Ицо стоте манекенки. Какъв всъщност е истинският брой на манекенките, с които сте имали интимна връзка?
- Не съм ги броил, честно казано. Но със сигурност отдавна са минали тази цифра. Защото този прякор ми е от младежките години. Може би броят им вече е няколко пъти по-голям от цитирания. Но аз не съм ги подбирал да са манекенки. Сигурно и това ми е някаква карма. Този прякор хората го бяха забравили. Но наскоро жена ми Мария дала някакво интервю и се сетила за него. И оттам тръгна пак наново. А истината е, че аз въобще не харесвам тоя прякор, защото не олицетворява моята същност. Измислете ми някакъв друг прякор. Вие - вестникарите, това го можете.
- Какъв прякор бихте искали да носите? Кажете и започваме да ви назоваваме с него още от утре!
- Наричайте ме "Христо Авантюрата".
- ?
- Наскоро ми го лепнаха моите приятели. Защото на мен всеки ден ми се случва някакво приключение. По Нова година с дъщеря ми Ана-Мария бяхме в Италия и отидохме на ски в Алпите. Но се изгубихме в планината и ни търсиха с полиция, с хеликоптери и с кучета. Качихме се на 4 хиляди метра - на най-високата ски-писта в Европа. Щерката, понеже не е толкова умела в ските, заведох я да се спуска на една по-отдалечено и безлюдно място. Там обаче й се видя стръмно и тръгнахме да търсим по-полегат баир. Неусетно се стъмни и ние не успяхме да намерим пътя за обратно. Добре че имах джиесем, та звъннах на моите приятели долу, в курорта. А те алармирали карабинери, високоспасителни служби... Направили страховита акция по издирването ни - с хеликоптери, с кучета... Бродихме из планинските чукари цяла нощ. Спасителите ни намериха чак на сутринта, на швейцарска територия. Оказа се, че докато сме се лутали, сме минали в Швейцария.
- Известен сте със страстта си към екстремните спортове - моторници, джетове, ски... Имал ли сте сакатлъци?
- В тялото си имам пет платинени пирона и три жици - едната свързва капачката с бедрената ми кост. Чупил съм стави, колене... Само с кола съм катастрофирал над 10 пъти. Пребиванията със ски пък въобще не ги броя. Но най-сериозното ми падане е с една моторна шейна. Карах на Боровец и добре че вътре бях сам. Минах през една бабуна, превъртях се и шейната тръгна да ме гони. На всичкото отгоре ме стигна... и мина през мен. Страхотна въртележка стана - 4 пъти шейната се стовари върху мен. И когато всичко свърши, приличах на пихтия. Но оцелях!
- Вярно ли е, че се каните да произвеждате най-бързите лодки в света?
- Да, вярно е. Влязох в съдружие с изобретателя на тези лодки, който е италианец. Специално за България той конструира един модел, който е много евтин. Ще произвеждаме 12-метрови лодки, които развиват 100 възела,което се равнява на 180 км в час. А във вода се създава впечатлението, че се движиш поне с 350 км.
- Кога ви беше най-трудно?
- Много трудно ми беше, когато през 89-а година заминах за Италия и трябваше да започна бизнес буквално от нулата. Аз на няколко пъти съм започвал от нулата. Тогава с Мария и детето живеехме в една малка стаичка и едва събирахме парите за наема. А аз се щурах по цял ден като гламав да намеря някаква работа.

Едно интервю на Илиян АТАНАСОВ

СЪПРУГЪТ НА ЮЛИAНА КЪНЧЕВА - ЖОРО ПЕНТАГРАМ:
ХРИСТО СИРАКОВ Е ОГЛУПЯЛ!

Аз го оприличавам на дядо Стефчо!
Провокирани от изказването на Христо Сираков, че е платил операцията за зачеване на Юлиана Кънчева в немска клиника, но хубавицата се оказала неблагодарен човек, решихме да потърсим за коментар и подробности самата Юлиана. Оказа се, че плейбойката е на участие в провинцията и не носи в себе си джиесем. Затова с коментара по обвиненията на Сираков се зае съпругът й - дизайнерът Жоро Пентаграм.
- Жоро, как ще коментираш твърденията на Христо Сираков? Помагал ли е бизнесменът на жена ти с пари и уреждал ли й е операция на маточните тръби в немска клиника?
- Глупости! Нищо такова не е имало.
- А имал ли е връзка със съпругата ти?
- Не. Кога да е имал?! Ние със съпругата ми сме заедно от 15 години. Просто нямам думи. На някои хора мечтата им е да преспят с всички жени на света. И като стигнат една определена възраст, започват да говорят глупости.
- А какво е имал Христо Сираков предвид, като нарича съпругата ти "неблагодарен човек"?
- Въобще не съм в течение какво е имал предвид. Аз го оприличавам на дядо Стефчо. Човек като остарее - оглупява!