ЕКОЛОГИЧНО ПОРНО
27-годишният норвежец Томи Хол Елингсен и 20-годишната шведка Петра Леона Юхансон правели любов пред очите на многолюдни тълпи, протестирайки срещу изсичането на тропическите гори. А събраните от публиката пари внасяли във фонда на движение ^Fuck for forest^ (^Секс в защита на девствените гори^). Властите в Норвегия обаче не проявили разбиране към младите хора и ги дали на съд...

Преди година по време на концерт на рокгрупа ^Камшътс^ в Кристиансанд красива двойка излязла на сцената и се обърнала към публиката: ^Колко далеч сте готови да стигнете в името на спасението на джунглите?^ Концертът продължил, а младите хора се разсъблекли и под рева на многохилядната публика започнали да се любят. Тогава никой и не помислил, че няколкото минути ^зелен секс^ ще се превърнат в начало на цяло международно движение и във фонд ^FFF^ ще потекат долари, крони и евро. С тях активистите на ^Fuck for forest^ закупуват големи участъци от джунглите и ги превръщат в резервати.
^Всички, които се опитват да възпрепятстват публичния секс в защита на джунглите, са лицемери! Тях, видите ли, ги било срам да гледат, когато хората се съвокупляват. А да насилват изчезващите джунгли не ги ли е срам? - заявява ^сексеколожката^ Мая Лимн. - Аз сама казвам: ^Мили, вземи ме в името на джунглите! Нека видят как ме имаш^. Аз правя това заради спасението на зеления свят - така че не отвръщайте очи!^
^FFF^ се подкрепя и от вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно. Тя заявява, че младата двойка са смели хора, които наследяват нейната с Ленън традиция (през 1969 година той и Йоко лежали в легло в центъра на Монреал, протестирайки срещу войната във Виетнам).
Междувременно съдът обвинил ^сексуалните еколози^ в оскърбяване на човешкото достойнство. На заседанието Петра се явила с украшение във вид на пенис, а Томи си събул гащите и, показвайки на съдиите възбудения си член, призовал с ^това^ да се заработва за екологични проекти. Засега младежите нямали намерение да плащат глобата от три хиляди долара. Те напуснали Норвегия и се установили в Германия, където с пълна пара действа сайтът им ^Екологична порнография^. В него има обява: ^Който иска да види екологични активисти, които се чукат и смучат за джунглата, нека си плати за удоволствието!^ Желаещите били с лопата да ги ринеш - в ^FFF^ всекидневно влизали до 300 души (месечната вноска е 15 долара). Наскоро под ^учет^ били взети група норвежки, които предложили да се заснеме екстремален секс по върховете на северните планини. Томи и Петра също снимат филм. ^На нас са ни нужни нови членове, включително и в прекия смисъл на думата - казват те. - Нека хората не си седят на дивана, когато им съобщават за екологични катастрофи, а да действат!^

Коментира д-р Никола ЕЛЕНКОВ, сексопатолог:
- Смятам, че Томи и Петра, както и техните последователи, са хора с психопатични черти на характера, ексхибиционисти. Те са способни да правят секс на публично място, защото са склонни към маниерност и театрализация, а подобни действия им помагат да реализират потребностите си. В същото време на тях им се струва, че помагат на обществото. Сексът пред публика обаче е опасен за партньорите. Особено за мъжете - от нервното напрежение може да стане срив, да се развие импотентност. Скандалното зрелище е опасно за незрялата психика на децата. Психотравмата може дори да породи коитофобия (страх от полов акт).

А вие бихте ли се любили на сцената за благородна идея?

Нелина ЧЕРНЕВА, актриса:
- Не, аз правя секс само със съпруга си, който за нищо на света не би се съгласил това да става пред хората. А за да подкрепя материално някакво начинание, бих се постарала да спечеля средства по друг начин. Например бих се снимала в киното.

Руслан РАЙНОВ, певец:
- Само за пари! Тоест бих правил секс, но не бих дал парите. Сексът не е удоволствие, а тежък труд. Ето защо той трябва да бъде достойно възнаграден. А аз съм професионалист и не работя безплатно.